Πολιτική

23 Απριλίου 2019 15:36

Πολάκης: πολιτική κριτική όσα είπα για τον Κυμπουρόπουλο

Text to Speech

Ο Πολάκης κατήγγειλε συνειδητή προσπάθεια στοχοποπίησης του από τη ΝΔ, ενώ δεν σχολίασε τις επικριτικές δηλώσεις συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης: πολιτική κριτική όσα είπα για τον Κυμπουρόπουλο

«Πολιτική κριτική» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σε δηλώσεις του καταγγέλλει συνειδητή προσπάθεια στοχοποίησής του από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διαστρέβλωση των λεγομένων του.

Ο κ. Πολάκης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις αποστάσεις που κράτησαν από τον ίδιο «σύντροφοι» του όπως ο Νίκος Φίλης, Στέλιος Κούλογλου και Γιάννης Μπαλάφας.

Αναλυτικά η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη: 

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση: Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι, αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα μέτρα, τα θετικά μέτρα, άρσης των διακρίσεων, που αυτά δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν.

Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα πέραν από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ