Πολιτική

23 Απριλίου 2019 17:56

Όταν ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου τον... “Ριζοσπάστη” (βίντεο)

Text to Speech

Γιατί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ διέκοψε την ομιλία του υπουργού Παιδείας…

Όταν ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου τον... “Ριζοσπάστη” (βίντεο)

Συνέβη και αυτό στην Βουλή… Ενώ μιλούσε ο Κώστας Γαβρόγλου ανέβηκε στο βήμα ο Θανάσης Παφίλης κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ για τις αλλαγές στο Λύκειο. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ διέκοψε την ομιλία του κ. Γαβρόγλου εκνευρισμένος και του έδωσε να… διαβάσει τον “Ριζοσπάστη”, όπου ήταν δημοσιευμένη αναλυτικά η χθεσινή τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν η θέση του ΚΚΕ για την λειτουργία της Γ’ Λυκείου. 

Γαβρόγλου - Παφίλης

Ο υπουργός υποστήριξε πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θεωρεί πρόβλημα ότι δεν υπάρχει Γ’ Λυκείου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είπε και ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέει το πρόβλημα, επί λέξει, δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ’ Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε Γ’ Λυκείου, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα». 

Αμέσως αντέδρασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «δεν είπε αυτό» και ο Θανάσης Παφίλης έφτασε ως το βήμα της Ολομέλειας δίνοντας στον υπουργό να διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα που τόνιζε ότι το πρόβλημα είναι ότι το Λύκειο έχει φροντιστηριοποιηθεί και είναι ανιαρό για τους μαθητές.

Γαβρόγλου - Παφίλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ