Υγεία - Περιβάλλον

23 Απριλίου 2019 23:02

Ξύπνησε μετά από 27 χρόνια σε κώμα!

Text to Speech

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της γυναίκας και το «θαύμα» που έζησαν οι οικείοι της.

Ξύπνησε μετά από 27 χρόνια σε κώμα!

Ένα ιατρικό θαύμα συντελέστηκε όταν μια γυναίκα συνήλθε μετά από 27 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα!

Ήταν το μακρινό 1991 όταν η 32χρονη τότε Μουνίρα Αμπντουλά, ενεπλάκη σε τροχαίο, το οποίο της προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η γυναίκα πήγαινε να πάρει το γιο της από το σχολείο όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο.

Η Μουνίρα έκτοτε καθηλώθηκε στο κρεβάτι αλλά πέρυσι, στο γερμανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, έζησε «το θαύμα» και συνήλθε από το κώμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.

Ο γιός της Ομάρ, μίλησε για το ατύχημα και την πρόοδο στην υγεία της μητέρας του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The National».

«Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο Ομάρ στην εφημερίδα.

«Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της μητέρας μου είναι για να πω στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση να μη χάνουν την ελπίδα τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Μουνίρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα στο Λονδίνο, όπου δηλώθηκε σε κωματώδη κατάσταση (δεν ανταποκρινόταν, αλλά μπορούσε να αισθανθεί πόνο).

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Al Ain, στα ΗΑΕ και φιλοξενήθηκε σε διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τρεφόταν μέσω ενός σωλήνα και έκανε φυσιοθεραπείες για να μην αποδυναμωθούν οι μύες της από την έλλειψη κίνησης.

Το 2017, δόθηκε στην οικογένεια μια χορηγία και η μητέρα του Ομάρ μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί, υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στα άνω και κάτω άκρα και έλαβε αγωγή για τη βελτίωση της κατάστασής της.

Ένα χρόνο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Γερμανίας, ο γιος της ενεπλάκη σε έναν καυγά στο δωμάτιο της μητέρας της, κάτι που φέρεται να την παρακίνησε να «ξυπνήσει».

«Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που την προκάλεσε σοκ», είπε ο Ομάρ.

« Έκανε περίεργους ήχους και κάλεσα τους γιατρούς να την εξετάσουν. Τρεις μέρες αργότερα, ξύπνησα ακούγοντάς την να φωνάζει το όνομά μου! “Πετούσα” από χαρά, για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή».

Πλέον, η Μουνίρα ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο και μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια συζήτηση.