Οικονομία

25 Απριλίου 2019 18:08

ΝΔ: η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα

Text to Speech

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αρμόδιων Τομεαρχών της ΝΔ, μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2019 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στην εφορία, αυξήθηκαν κατά 2,15 δις.

ΝΔ: η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2019 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 2,15 δις, αναφέρουν ότι «η Κυβέρνηση των 29 νέων φόρων, των κατασχέσεων σε 1,2 εκατ. Έλληνες πολίτες και των μαζικών πλειστηριασμών πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την εσωτερική στάση πληρωμών».

Όπως επισημαίνουν στη συνέχεια της κοινής τους ανακοίνωσης, «το αποτέλεσμα της πολιτικής των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων είναι η ισχνή οικονομική μεγέθυνση, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης και η  διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2019 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 2,15 δισ. ευρώ. Ενώ οφειλές στην εφορία έχουν συνολικά πάνω από 4 εκατ. πολίτες.  

Απαιτείται μία άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη. Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, θα προσελκύσει επενδύσεις ώστε η χώρα να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ