Κοινωνία

07 Μαΐου 2019 11:38

Στην Αλεξία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Text to Speech

Στο πλευρό της οικογένειας της 8χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην Αλεξία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, που χτυπήθηκε από σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα και δίνει τη μάχη για τη ζωή της, αλλά και να συμπαρασταθεί στους γονείς της.

«Μιλήσαμε με τους γιατρούς και για πρώτη φορά από ό,τι φαίνεται παρουσιάζεται μία χαραμάδα ελπίδας. Νομίζουν ότι αν συνεχίσει αυτή η βελτίωση, θα έχουμε προχωρήσει καλύτερα», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το παιδί θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, όμως θέλει έναν αγώνα από το ίδιο το παιδί, δηλ. την αντοχή του, από τους γονείς και το περιβάλλον και κυρίως από το ιατρικό προσωπικό, που ομολογουμένως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες, συνεχώς και με επιμονή. Να ευχηθούμε ο Θεός, ο Αναστάς Κύριος να του δώσει τη δύναμη να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. Ας ευχηθούμε όλοι μας μέσα από την καρδιά μας το παιδάκι αυτό να ξαναπαίξει στην αυλή του σπιτιού του».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε πως το παιδί «παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε βαθιά καταστολή. Όσο περνάνε οι μέρες, αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα για όλους εμάς, ευελπιστούμε, και με τη βοήθεια του Θεού, να αρχίσει σταδιακά η διαδικασία της αποσωλήνωσης. Αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστούμε σίγουρα δύο - τρεις μέρες ακόμη».

Αχτίδα αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας της Αλεξίας προέκυψε για πρώτη φορά από τα επίσημα «χείλη» των θεραπόντων της 8χρονης, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την Κυριακή, ιερέας μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων τμήμα της κάρας του Αγίου Χαραλάμπους, η οποία φυλάσσεται στον φερώνυμο ναό του ναού των Θεσπιών, του χωριού όπου συνέβη το κακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ