Πολιτισμός

10 Μαΐου 2019 08:30

Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ οι μουσουλμάνοι για το Ραμαζάνι

Text to Speech

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των εν Ελλάδι μουσουλμάνων.

Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ οι μουσουλμάνοι για το Ραμαζάνι

Τη δωρεάν διάθεση κι εφέτος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

 Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις του Σ.Ε.Φ. ή του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι τις 20 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται.

Πολλοί μουσουλμάνοι που κατοικούν σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα, συνηθίζουν να τηρούν τη Νηστεία σύμφωνα με την ώρα της Μέκκας.