Κόσμος

15 Μαΐου 2019 18:09

Καθηγητής χτυπάει μαθήτρια εν ώρα μαθήματος (βίντεο)

Text to Speech

Το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα κινητού προκάλεσε αντιδράσεις και την παρέμβαση ακόμα και του υπουργού Παιδείας.

Καθηγητής χτυπάει μαθήτρια εν ώρα μαθήματος (βίντεο)

Ένα βίαιο περιστατικό, που καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου, διαδραματίστηκε σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο.

Πρωταγωνιστές είναι ένας καθηγητής και μια μαθήτρια και το επεισόδιο τοποθετείται χρονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή εν ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα και με το βίντεο που παρουσίασε το sigmalive.com, η μαθήτρια προσπαθεί να αποσπάσει από τα χέρια του καθηγητή κάποιο αντικείμενο, χωρίς να αποκλείεται να είναι και δικό της.

Να σημειωθεί ότι σε κάποια στιγμή, ο καθηγητής φαίνεται ξεκάθαρα να χτυπά στο πρόσωπο την μαθήτρια, με την τελευταία να ανταποδίδει με χτύπημα στα χέρια του εκπαιδευτικού.

Ασχέτως του τι ακριβώς προηγήθηκε ή ακολούθησε, το βίντεο "φωτογραφίζει" χειροδικία και απρεπή συμπεριφορά από μέρους του καθηγητή.

Οι πράξεις αυτές, αν στοιχειοθετηθούν φυσικά στην βάση αρμόδιας έρευνας, αποτελούν πειθαρχικά αδικήματα.

Αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του χθεσινού περιστατικού, προσθέτοντας πως ενεργοποιήθηκε αμέσως όλος μηχανισμός, από την Διεύθυνση του σχολείου μέχρι τον Υπουργό Παιδείας.

Ετοιμάσθηκε έκθεση γεγονότων από τον βοηθό Διευθυντή, η οποία παραδόθηκε στον Επαρχιακό Λειτουργό, για να καταλήξει στον Υπουργό Παιδείας. Μάλιστα, ο τελευταίος διέταξε ήδη τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού για πιο ενδελεχή διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από τον καθηγητή.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός στήριξης του παιδιού και της οικογένειάς του, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί των υπηρεσιών εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ