Καιρός

15 Μαΐου 2019 17:19

Ο καιρός για τους αγρότες

Text to Speech

Παραμένουν ευμετάβλητες οι συνθήκες, με πρόσκαιρες βροχές και ανέμους που μεταφέρουν σκόνη. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με νοτιάδες, λασποβροχές, πρόσκαιρες μπόρες και θολή ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Μακεδονία και την Θράκη, αλλά και στα ηπειρωτικά των υπόλοιπων περιοχών, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 8 έως 24 βαθμούς και νοτιότερα από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα δυτικά στα 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 16/5/2019

Οδηγίες για αγρότες 

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, η Βαμβακάδα (ή Ψύλλα), προσβάλει τη νέα βλάστηση με απομύζηση του χυμού των οφθαλμών, βλαστών και ανθέων καλύπτοντας με χαρακτηριστικό λευκό κηρώδες έκκριμα (βαμβακάδα) και μελιτώματα τις ανθοταξίες και τις κορυφές των νέων βλαστών. Συνήθως δεν χρειάζεται αντιμετώπιση.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά την αντιμετώπιση μόνο σε ελαιώνες μειωμένης ανθοφορίας, που παρουσιάζουν προσβεβλημένα άνθη σε ποσοστό μεγαλύτερο από 30%. Επιλέγοντας κατάλληλο σκεύασμα και προσθήκη παραφινικού λαδιού γίνεται συνδυασμένη καταπολέμηση με τον πυρηνοτρήτη. Σε κάθε περίπτωση, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές πρακτικές, την ασφαλή διάγνωση και για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ