Πολιτική

15 Μαΐου 2019 20:06

Επίθεση αγνώστων σε εκδήλωση με βουλευτές της ΝΔ

Text to Speech

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός Αν.Σαμαράς και ο Β.Κικίλιας.

Επίθεση αγνώστων σε εκδήλωση με βουλευτές της ΝΔ

Επίθεση αγνώστων που προξένησαν ζημιές σε εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για το Δήμο Αθήνας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού βρισκόντουσαν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νότης Μηταράκης, καθώς και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ.

Εκεί κάποια στιγμή βρέθηκαν περίπου 25 άγνωστοι που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες, ενώ έσπασαν τρία αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και του κ. Μηταράκη και έκαναν φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την επίθεση δήλωσε λακωνικά, «αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση.

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί,  μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι»

Το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση του καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών εκδηλώσεων, αναφέροντας ότι «οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατίας μας».

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την επίθεση, αλλά και ανάλογη σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει σε ανακοίνωση του, «η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Η Υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφερόμενη στις επιθέσεις αγνώστων σε πολιτικές εκδηλώσεις, τόνισε ότι «είναι

αδιανόητο την ίδια μέρα που η αρμόδια Υπουργός κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωνε ότι όλα βαίνουν ομαλά, να γίνονται ταυτόχρονες επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ως εδώ! Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όλων των κομμάτων».

ΕΠΙΘΕΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ - ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ - ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας Νικόλαος Μακρόπουλος.

ΕΠΙΘΕΣΗ -  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ -  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ -  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ -  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ -  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ