Πολιτική

17 Μαΐου 2019 09:16

Καμμένος στον ΑΝΤ1: χωρίς τους ΑΝΕΛ δεν θα υπήρχαν θετικά μέτρα (βίντεο)

Text to Speech

Τι προέβλεψε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Καμμένος στον ΑΝΤ1: χωρίς τους ΑΝΕΛ δεν θα υπήρχαν θετικά μέτρα (βίντεο)

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, είναι μια «ανάσα» για την κοινωνία, αλλά χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις.

Συμπλήρωσε δε, ότι αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ, δεν θα υπήρχε ούτε Κυβέρνηση και κατά συνέπεια ούτε θετικά μέτρα.

Ο κ. Καμμένος για ακόμη μια φορά έστρεψε τα «βέλη» του κατά της κυρίας Κουντουρά και του κ. Κόκκαλη, επαναλαμβάνοντας ότι έπρεπε να είχαν παραδώσει τις έδρες τους.

Όπως τόνισε οι διαφορές του με τον κ. Τσίπρα είναι ουσιαστικά δύο. Αφενός η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου ότι δέχθηκε στην Κυβέρνηση του, τους αποστάτες από τους ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι εξαπατήθηκε από τον κ. Κοτζιά και χαρακτήρισε τη στάση του ανέντιμη.

Ερωτώμενος για τος Ευρωεκλόγες, έστρεψε τα «πυρά» του κατά του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας «ότι χαρίζει τις εκλογές  στον ΣΥΡΙΖΑ» και χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στη ΝΔ, ως «ιταλική κωμωδία».

Αναφέρθηκε δε στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι προσβλητικές για τα παιδιά από τις δυτικές συνοικίες.

Σε άλλα σημείο των δηλώσεων του, επέστησε την προσοχή στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, προβλέποντας ότι θα έχουμε κλιμάκωση ως τις 23 Ιουνίου, όταν και θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Κωνσταντινούπολης, γιατί ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει το «χαρτί» της έντασης με την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και το ισχνό ποσοστό που δίνουν στους ΑΝΕΛ, τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι δημοσκοπήσεις έφερναν πάντα τους ΑΝΕΛ, εκτός Βουλής, αλλά το κόμμα του πάντα ανέτρεπε τα προγνωστικά και δήλωσε χαρακτηριστικά, «εγώ δεν τους πληρώνω…».

Ερωτηθείς για την διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μαΐου, υποστήριξε ότι ο Τσίπρας «πληρώνει» - και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα – το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την άλλη πλευρά αυτό δεν το εισπράττει ο Μητσοτάκης, είπε ο κ. Καμμένος.

Τέλος στο ερώτημα με ποιόν θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι με τη ΝΔ «των υβριστών του Καραμανλή» δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί. Σε αντίθεση, αυτά που τον χωρίζουν με τον κ. Τσίπρα είναι πολύ λιγότερα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έπαιρνε μέρος σε μια Κυβέρνηση που θα είχε στη σύνθεση της τους «αποστάτες των ΑΝΕΛ».

Ανεξάρτητοι Έλληνες - ΑΝΕΛ - Κοινοβουλευτική Ομάδα - ΚΟ - συνεδρίαση - Πάνος Καμμένος - Έλενα Κουντουρά

Μαίνεται ο «πόλεμος» Καμμένου - Κουντουρά

Μαίνεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Πάνος Καμμένος στην Έλενα Κουντουρά μετά τη στήριξη της στην κυβέρνηση και την αποχώρησή της από τους ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και οι βουλευτές του με επερώτηση και ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή αναφέρονται στα ποσά που δαπανήθηκαν από τον ΕΟΤ για την υλοποίηση δράσεων προβολής στο εξωτερικό  και σημειώνουν ότι παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στα ποσά που δαπανήθηκαν από το 2015 έως και το 2018, η οποία ξεπερνά τα 19 εκατ. ευρώ.

Με τις παρεμβάσεις τους στη Βουλή καλούν αφενός το νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και αφετέρου τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει –μεταξύ άλλων- εάν έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη (2015-2019) και τι ποσό έχει αποδοθεί στο δημόσιο για τις συγκεκριμένες συμβάσεις και υπηρεσίες που αφορούν στην τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του ζητούν να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.