Κόσμος

18 Μαΐου 2019 19:54

Eurovision 2019: Διαγωνισμός υποστηρικτών και επικριτών στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Text to Speech

Τον δικό τους….διαγωνισμό έκαναν στο Ισραήλ πριν από τη μεγάλη βραδιά του τελικού.

Eurovision 2019: Διαγωνισμός υποστηρικτών και επικριτών στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Το δικό τους διαγωνισμό έκαναν οι υποστηρικτές και οι επικριτές του διαγωνισμού της Eurovision στις παραλίες του Τελ Αβίβ, λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό.

Την εκδήλωση οργάνωσαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κι έτσι το πρωί του Σαββάτου 60 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Τελ Αβίβ και ύψωσαν τις φωνές τους κατά της φιλοξενίας του μουσικού διαγωνισμού από το Ισραήλ.

Κάποιοι από αυτούς είχαν γράψει στα πανό τους: “Eurovision: Δεν είμαι το Παιχνίδι σου”, καθώς “Παιχνίδι(Toy)” είναι το τραγούδι με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε πέρυσι το διαγωνισμό, που φέτος φιλοξενεί.

 Όπως ανέφερε ένας ξεναγός τουριστών, οι φαν της Eurovision έκαναν πάρτι κοντά στη γειτονιά Παλαιστινίων η οποία είχε καταστραφεί από ισραηλινές δυνάμεις.

 Ο φετινός διαγωνισμός σημαδεύτηκε από την κίνηση πολλών καλλιτεχνών να τον σαμποτάρουν, ως ένδειξη αντίδρασης στις πολιτικές του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί, από την πλευρά τους, έκαναν μποϊκοτάζ υποστηρίζοντας ότι αποτελεί διάκριση και αντισημιτισμός.

Άλλοι Ισραηλινοί, από την άλλη, καλωσόρισαν το διαγωνισμό τονίζοντας ότι επιτρέπει σε πολίτες από όλο τον κόσμο να δουν άλλες πλευρές του Ισραήλ, για το οποίο ακούν μόνο για μάχες στην τηλεόραση.