Κόσμος

18 Μαΐου 2019 21:44

Ερντογάν για τη Γενοκτονία: Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς

Text to Speech

Μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων «χτυπά» ο Τούρκος Πρόεδρος με νέες προκλητικές δηλώσεις.

Ερντογάν για τη Γενοκτονία: Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς

Μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων και ο Ερντογάν επανέρχεται με προκλητικές δηλώσεις, λίγο αφού το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu κάνει λόγο για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

Με γραπτό του μήνυμα ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρεται στην εθνική γιορτή της 19ης Μαΐου, μία μέρα προτού μεταβεί στη Σαμψούντα για τους σχετικούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης».

Ολόκληρο το μήνυμα του Ερντογάν:

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία.

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους.

«Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ