Πολιτική

20 Μαΐου 2019 10:09

Δούρου στον ΑΝΤ1: οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι με σημάδεψαν ως άνθρωπο (βίντεο)

Text to Speech

Χαρακτήρισε κρίσιμες τις περιφερειακές εκλογές, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Πατούλη.

Δούρου στον ΑΝΤ1: οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι με σημάδεψαν ως άνθρωπο (βίντεο)

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές η Ρένα Δούρου, που διεκδικεί την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Επεσήμανε πως είναι η μοναδική μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής που υπερασπίστηκε την απλή αναλογική.

Η κα Δούρου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του υποψηφίου με τη ΝΔ, Γιώργου Πατούλη, κατηγορώντας τον για «φυγομαχία» και για τις ενέργειες του ως δήμαρχος για τα πεζοδρόμια την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αναφερόμενη στις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι, η Ρένα Δούρου παραδέχθηκε πως την σημάδεψαν ως άνθρωπο. «Αν μπορούσα», είπε, «να διασφαλίσω πως δεν θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία τέτοια τραγωδία, θα δεχόμουν να γίνω πολιτική Ιφιγένεια».

Επισημαίνοντας παθογένειες του συστήματος εδώ και 40 χρόνια, υπενθύμισε πως μετά από τον σεισμό του 1999 στην Αττική άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο, όπως έγινε και μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως η ιστορία της κλιματικής αλλαγής είναι θέμα εθνικής ασφαλείας.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά πως στη διάρκεια της θητείας της δέχθηκε υποδείξεις από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ως παράδειγμα το Φαληρικό. «Εγώ δεν πήρα καμία εντολή να φτιάξω το Φαληρικό», είπε η κα Δούρου και σημείωσε πως ήταν όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Υπεραμύνθηκε του έργου της, σημειώνοντας πως συγκρούστηκε με τα κυκλώματα των λαϊκών αγορών και των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει γίνει κεντρική πολιτική σκηνή, «και ας με χτυπάνε εμένα σαν χταπόδι», όπως είπε χαρακτηριστικά.