Πολιτική

21 Μαΐου 2019 19:31

Θεοδωράκης: στημένο παιχνίδι η κόντρα Τσίπρα και Μητσοτάκη

Text to Speech

«Ο διχασμός είναι ένας κατήφορος της πολιτικής με στόχο να συσπειρώνει τα κομματικά επιτελεία»…

Θεοδωράκης: στημένο παιχνίδι η κόντρα Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Ο κ. Τσίπρας είναι κατά βάθος ένας παλιός πολιτικός και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του παλαιοκομματισμού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις προεκλογικές παροχές και τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους πως “η σύνταξή τους είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, ξεκαθάρισε πως η 13η σύνταξη ήταν μία κραυγαλέα παροχή, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, ωστόσο, σημείωσε πως είναι μία ενίσχυση στους ανθρώπους που τους έχουν κοπεί οι συντάξεις.

Χαρακτήρισε «στημένο παιχνίδι» την ντροπιαστική μάχη μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως «ο διχασμός είναι ένας κατήφορος της πολιτικής με στόχο να συσπειρώνει τα κομματικά επιτελεία». Μάλιστα, σημείωσε πως όταν την επόμενη μέρα διαπίστωσαν ότι η τακτική αυτή δεν αποδίδει, άλλαξαν στάση. «Πήγαν στα καφενεία και είπαν: "ήρθα να σας ενώσω". Μα τα καφενεία πρέπει να ενώσεις; Τη Βουλή πρέπει να ενώσεις. Στη Βουλή πρέπει να έχεις ένα λόγο πάνω από μικρότητες», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, καυτηρίασε την αφισοκόλληση στους δρόμους από αρχηγούς κομμάτων και υποψηφίους, λέγοντας ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να καταγγέλλει αυτή την παράνομη πρακτική, ενώ επανήλθε στην πρότασή του για ένα debate χωρίς παράλληλους μονολόγους.

Δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για την ενασχόληση του με την πολιτική «γιατί το ’14 η χώρα ήταν σ’ ένα βούρκο αριστερού και δεξιού λαϊκισμού» και αποσαφήνισε πως «είναι ψέματα ότι ήταν μόνο η λαϊκίστικη επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια έλεγαν και οι Δεξιοί τα ίδια έλεγαν και στο ΠΑΣΟΚ, ότι η Ευρώπη μας καταδυναστεύει, μας υποχρεώνει να κόβουμε τις συντάξεις».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τους υπουργούς του παρελθόντος, τονίζοντας πως το «φύγε εσύ – έλα εσύ», που άκριτα οι Έλληνες κάνουν σε πολλές στιγμές της ιστορίας τους, τους οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα και κατέληξε πως «αυτοί που μας συμπαθούν, που μας αγαπούν, που κατά εποχές μας χειροκροτούν, πρέπει να ψηφίσουν το Ποτάμι στις 26 Μαΐου στις ευρωεκλογές».