Κοινωνία

21 Μαΐου 2019 21:43

“Λουκέτο” στην εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω… έλλειψης γιατρών

Text to Speech

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο…

“Λουκέτο” στην εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω… έλλειψης γιατρών

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, επειδή κλείνει η μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω έλλειψης γιατρών.

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΝΙΜΤΣ ξεκίνησε ήδη από την Τρίτη επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που θα συνεχιστούν και την Τετάρτη και την Πέμπτη (08:00-11:00), με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να μην κλείσει η ΜΕΘ.

«Απαιτούμε να προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για τη στελέχωση της μονάδας εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΝΙΜΤΣ αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν με έγγραφο του διευθυντή κ. Λοΐζου ότι κλείνει η μονάδα εντατικής θεραπείας του δευτέρου ορόφου λόγω έλλειψης γιατρών- εντατικολόγων.

Επισημαίνουν ότι «στις 19 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχαν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς δεν προέβη ως όφειλε και υποχρεούνταν στην αναπλήρωση των γιατρών που έφυγαν από τη ΜΕΘ».

Ταυτοχρόνως κατηγορούν τον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή ότι παρότι στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, στις 16 Μαΐου, δεσμεύθηκε ότι μέχρι τις 20 Μαΐου θα φρόντιζε για τη στελέχωση της μονάδας εντατικής θεραπείας με γιατρούς, τελικά αυτό δεν έγινε.