Πολιτική

22 Μαΐου 2019 16:11

Ξενάγηση Τσίπρα με μαύρο τζιπ και οδηγό τον… Μπορίσοφ (βίντεο)

Text to Speech

Με οδηγό τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό έφτασε στον χώρο των εγκαινίων έναρξης των έργων κατασκευής του IGB ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξενάγηση Τσίπρα με μαύρο τζιπ και οδηγό τον… Μπορίσοφ (βίντεο)

Με ένα μαύρο τζιπ, το οποίο οδηγούσε ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ έφτασε στον χώρο των εγκαινίων έναρξης των έργων κατασκευής του IGB, στο Κίρκοβο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, στο σχόλιο δημοσιογράφου αν είναι καλός οδηγός ο κ. Μπορίσοφ, ο κ. Τσίπρας απάντησε «πολύ καλός», ενώ νωρίτερα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός μετέδιδε live στα social media την βόλτα τους.

Η συνεννόηση δεν ήταν και τόσο εύκολη αφού ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δεν μιλάει αγγλικά και απευθυνόταν στον Αλέξη Τσίπρα στα βουλγαρικά, όποτε ανέλαβε δράση ο μεταφραστής. 

«Έχουμε εκλογές αλλά μετά τις εκλογές πρέπει να συνεργαστούμε», είπε σύμφωνα με τον μεταφραστή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε και είπε: «Εντάξει. Αλλά για εσάς δεν είναι τόσο σημαντικές αυτές οι εκλογές αφού είχατε εθνικές εκλογές πριν από μερικούς μήνες ε;».

Το τζιπ ξαφνικά σταμάτησε σε ένα σημείο που είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι άρχισαν να χαιρετούν τους δυο πρωθυπουργούς. Κατέβηκαν από το τζιπ τους χαιρέτισαν και στην συνέχεια αφού έβγαλαν μερικές φωτογραφίες επιβιβάστηκαν ξανά στο αυτοκίνητο.

Ο Μπορίσοφ έδειξε στον Τσίπρα ένα μαγαζί με Έλληνες ιδιοκτήτες με έναν να τους ζητά να σταματήσουν λέγοντας «έλα» και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να απαντά «έλα».

Έπειτα ο Μπορίσοφ ξενάγησε τον Τσίπρα, μίλησε για τα χιονοδρομικά κέντρα που επισκέπτονται Έλληνες και Τούρκοι, τα έργα που έχει κάνει στη Βουλγαρία και τους ελέγχους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που γίνονται γρήγορα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ