Κοινωνία

24 Μαΐου 2019 12:47

Ρουβίκωνας: Ελεύθερος ο συλληφθείς για την επίθεση με μπογιές στην Βουλή

Text to Speech

Απολογήθηκε στον ανακριτή ο 35χρονος και αφέθηκε ελεύθερος με όρους. Νέες απειλές από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ρουβίκωνας: Ελεύθερος ο συλληφθείς για την επίθεση με μπογιές στην Βουλή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακκριτή ο 35χρονος που συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το μέλος του Ρουβίκωνα αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Από νωρίς το πρωί, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το ανακριτικό γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης. 

Ο 35χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, και ήταν ο μοναδικός συλληφθείς για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή.

Μετά  από αυτή την εξέλιξη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα εξαπολύει νέες απειλές με ανάρτησή του στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα. Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη».

Συγκεκριμένα, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραψε:

«Τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000) εγγύηση επέβαλε ο ανακριτής πριν λίγο στον σύντροφό μας για την παρέμβαση στην Βουλή. Το οποίο ποσό πρέπει να πληρωθεί εντός 20 ημερών αλλιώς θα οδηγηθεί στην φυλακή. Σύμφωνα με την πληροφορία που υπάρχει πως έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 3 άτομα για την συγκεκριμένη δράση, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το συνολικό ποσό εγγυήσεων να εκτιναχθεί στα 120.000 ευρώ.

Μας είχε μπει η σκέψη μετά την τελευταία παρέμβαση να μπούμε σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης. Μετά την τελευταία εξέλιξη εχω να πω το εξής: Αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα. Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη. ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Και όσοι έχετε πάρει μέρος στην κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας θα δείτε την φάτσα σας και το όνομα σας να διακινείται πανελλαδικά.»