Αθλητικά

24 Μαΐου 2019 15:39

Πρόταση “μαμούθ” από την Μπαρτσελόνα στον Μιλουτίνοφ

Διάβασέ μου το...

Δυναμικά στην αγορά μπαίνουν οι «μπλαουγκράνα» για απόκτηση κορυφαίων παικτών μετά τον αποκλεισμό από το Final 4. Πρόταση και στον Σλούκα.

Πρόταση “μαμούθ” από την Μπαρτσελόνα στον Μιλουτίνοφ
-

Ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ της Euroleague έχει... πεισμώσει τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα που μπαίνει δυναμικά στην αγορά για απόκτηση των κορυφαίων παικτών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μετά τις κινήσεις για Κώστα Σλούκα, Κόρεϊ Χίγκινς και Αλεξ Αμπρίνες, οι Καταλανοί κατέθεσαν πρόταση 7 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο στον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Τα δικαιώματα του Σέρβου σέντερ στην Ευρώπη ανήκουν στον Ολυμπιακό και μόνο αν συναινέσουν και ικανοποιηθούν οικονομικά οι «ερυθρόλευκοι», θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία των «μπλαουγκράνα». 

Το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με τον Μιλουτίνοβ λήγει τον Ιούνιο του 2020. Μόνο για το ΝΒΑ θα μπορούσε ο Σέρβος να... αποχαιρετήσει το λιμάνι του Πειραιά, καθώς υπάρχει όρος NBA Out στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, που θα αποφέρει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί από τους Σαν Αντόνιο Σπερς (έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ).

Δεδομένο είναι πως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε οι δύο πλευρές να συζητήσουν το μέλλον τους. 

Πρόταση και στον Σλούκα;

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mundo Deportivo" η Μπαρτσελόνα έκανε πρόταση στον Κώστα Σλούκα για κλειστό διετές συμβόλαιο με οψιόν για ανανέωση ακόμη ενός έτους. Οι «μπλαουγκράνα» δίνουν «γη και ύδωρ» για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή γκαρντ, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο, για τη θέση του Τομά Ερτέλ, το συμβόλαιο του οποίου με την ομάδα της Καταλονίας λήγει τον Ιούνιο. 

Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, αλλά ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ, ο κάτοχος τριών τίτλων Euroleague (2012 & 2013 με τον Ολυμπιακό και 2017 με τη Φενερμπαχτσέ) έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης την εφετινή σεζόν, καθώς η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποκλείστηκε από τη συμπολίτισσά της, Αναντολού Εφές, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ την περασμένη Παρασκευή (17/5), στη Βιτόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ