Καιρός

27 Μαΐου 2019 17:22

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Επιστρέφουν οι συννεφιές και οι μπόρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Μετά τις λιακάδες, επιστρέφουν από τα δυτικά οι συννεφιές, οι βροχές, οι μπόρες και η σκόνη, προβληματίζοντάς τους καλλιέργειες και αυξάνοντας τις ανάγκες για ψεκασμούς.

Την Τρίτη αναμένεται το πρωί γενικά αίθριος ουρανός, αλλά αργότερα στα βορειοδυτικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, αλλά και με πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα βουνά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 12 έως 30 βαθμούς και νοτιότερα από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που αργότερα θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, που ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 28/5/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ευρύτομου στη Φιστικιά. Ξεκίνησε η έξοδος του εντόμου στην περιοχή του Μώλου του νομού Φθιώτιδας. Συνιστάται άμεση έναρξη ψεκασμών (εντός 1-3 ημερών) και επανάληψη αυτών κάθε 7-10 ημέρες, μέχρι να ξυλοποιηθεί το περικάρπιο. Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων ακλουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ