Κοινωνία

28 Μαΐου 2019 22:06

Βαριά τραυματισμένος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Διάβασέ μου το...

Στην Αλβανία, φρουρούμενος, νοσηλεύεται ο κακοποιός με το ψευδώνυμο "φτερωτός Μαραντόνα".

Βαριά τραυματισμένος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου
-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται στην Αλβανία ο 32χρονος, καταζητούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κακοποιός, μαζί με έναν 22χρονο συνεργό του έπεσαν σε ενέδρα αντίπαλης συμμορίας στο χωριό Πόρο της γειτονικής χώρας. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο 22χρονος, ενώ ο 32χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο 32χρονος έχει το ψευδώνυμο “φτερωτός Μαραντόνα” από την εποχή, που έπαιζε ποδόσφαιρό σε ομάδα της Μεγαλόπολης. Κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές ότι ήταν μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή του στην οδό Ασκληπιού, όταν δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στις 12 Οκτωβρίου του 2017. 

Αμέσως μετά τη δολοφονία ο “φτερωτός Μαραντόνα” διέφυγε στην Αλβανία. Δέκα μήνες μετά, όμως, επέστρεψε και διέπραξε ληστεία σε τράπεζα στη Μεσσήνη, στις 18 Ιουνίου του 2018. Οι κάμερες τον απαθανάτισαν και τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο σημείο. Λίγες ημέρες μετά, στις 27 Ιουνίου, συμμετείχε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου.

Φεύγοντας ο “φτερωτός Μαραντόνα” άφησε ένα σημείωμα προς τους Αστυνομικούς: «Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου, αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γινόταν έτσι όπως έγινε. Δεν το ήξερα. Μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα».

Για έξι μήνες εξαφανίζεται από την Ελλάδα. Στις 31 Ιανουαρίου, όμως, κάνει ακόμα μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Οι Έλληνες αξιωματικοί φοβούνται ότι οι αλβανικές αρχές δεν θα εκδώσουν τον 32χρονο στη χώρα μας, αλλά θα ζητήσουν να δικαστεί εκεί. Λένε ότι αυτό πρακτικά δεν είναι δυνατό και έτσι σύντομα θα αποφυλακιστεί.