Κόσμος

29 Μαΐου 2019 18:28

Στραγγάλισε τη σύζυγό του και την κρέμασε σε δέντρο, όταν διαγνώστηκε με AIDS

Διάβασέ μου το...

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία το άγριο έγκλημα. Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος.

Στραγγάλισε τη σύζυγό του και την κρέμασε σε δέντρο, όταν διαγνώστηκε με AIDS
-

Ένας άνδρας στραγγάλισε τη σύζυγό του και κρέμασε το πτώμα σε δέντρο έξω από το σπίτι του, έπειτα από καυγά που είχαν όταν διαπιστώθηκε πως η 32χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν φορέας του ιού HIV.

Το θύμα έμενε σε ένα χωριό της περιφέρειας Σικαρπούρ, στο νότιο Πακιστάν, που μαστίζεται από επιδημία του AIDS, η οποία αποδίδεται σε «εγκληματικές» ιατρικές πρακτικές.

Ο συζυγοκτόνος «την στραγγάλισε και την κρέμασε σε ένα δέντρο μπροστά στο σπίτι του», όπως ανέφερε ο αστυνομικός Ροσάν Άλι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο άνδρας, που υποψιαζόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε, συνελήφθη. Οι συνεργοί του, οι οποίοι τον βοήθησαν να κρεμάσει το πτώμα στο δέντρο, διαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπαχαντούρ Ριντ απαίτησε από την σύζυγό του να φύγει από το σπίτι και να πάει στους γονείς της, φοβούμενος ότι θα μολύνει κι άλλα μέλη της οικογένειας. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ακολούθησε άγριος καυγάς και εκείνος την στραγγάλισε.

Το Σικαρπούρ γειτονεύει με το Ρατοντέρο, μια περιφέρεια όπου 681 άνθρωποι - μεταξύ αυτών και 537 παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών - διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι είναι οροθετικοί, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή. Η επαρχία μαστίζεται από ακραία φτώχεια και οι κάτοικοι, χαμηλού επιπέδου μόρφωσης οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV. «Η χρήση συρίγγων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί είναι ίσως μια από τις αιτίες εξάπλωσης της ασθένειας», εξήγησε ο Ζάφαρ Μίρζα, σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιμράν Χαν για θέματα υγείας. Οι Αρχές έχουν υποβάλει σε εξετάσεις περισσότερους από 21.000 ανθρώπους στην περιοχή αυτή.

Δελτίο Ειδήσεων - ΑΝΤ1 - HIV

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ένας παιδίατρος, οροθετικός και ο ίδιος, ευθύνεται πιθανότατα για την επιδημία στο Ρατοντέρο. Ο γιατρός έχει προφυλακιστεί, αλλά αρνείται ότι μόλυνε σκόπιμα τους ασθενείς του με τον ιό HIV.

Το Πακιστάν κατατασσόταν μεταξύ των χωρών με χαμηλή διάδοση του ιού HIV. Όμως, πλέον, ο ιός εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς, κυρίως μεταξύ των τοξικομανών και των ιερόδουλων. Μόνο το 2017 καταγράφηκαν 20.000 νέοι οροθετικοί, κάτι που σημαίνει ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας στο Πακιστάν είναι ο δεύτερος ταχύτερος στην Ασία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ.