Κόσμος

30 Μαΐου 2019 08:29

Κέρδισε τη “μάχη” για τη ζωή το κοριτσάκι που γεννήθηκε 245 γραμμάρια!

Διάβασέ μου το...

Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο, όπως είχε χαρακτηριστεί, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από πέντε μήνες.

Κέρδισε τη “μάχη” για τη ζωή το κοριτσάκι που γεννήθηκε 245 γραμμάρια!

Η Σέιμπι γεννήθηκε πριν από πέντε μήνες και ζύγιζε μόλις 245 γραμμάρια. Σήμερα, η μικρούλα κέρδισε τη μάχη και παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο ως ένα υγιές βρέφος.

Είχε χαρακτηριστεί το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο, ενώ ζύγιζε όσο ένα μεγάλο μήλο, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του CNN για την μικρή που γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στις 23 εβδομάδες κύησης. Σήμερα ζυγίζει 2,5 κιλά και μπορεί να πάει στο σπίτι της.

«Έπειτα από σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, η μητέρα της Σέιμπι γέννησε με καισαρική στις 23 εβδομάδες» εξήγησε το νοσοκομείο σε συνέντευξη Τύπου. Οι γιατροί είχαν παρατηρήσει πως το μωρό δεν έπαιρνε βάρος και έτσι η ζωή της μητέρας κινδύνευε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούνται στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα η Saybie είναι το μικρότερο νεογέννητο που κατάφερε να επιβιώσει, ενώ κατεγράφη ως το πιο μικρό νεογέννητο στον κόσμο, 7 γραμμάρια πιο ελαφρύ από ένα άλλο μωρό στη Γερμανία, το οποίο γεννήθηκε το 2015.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, η μητέρα φαίνεται πως διαγνώστηκε με προεκλαμψία, γεγονός που οδήγησε στον πρόωρο τοκετό.

Η ίδια περιέγραψε τη γέννα ως την πιο τρομακτική ημέρα της ζωής της. Όταν πήγε στο νοσοκομείο, της είπαν ότι έχει προεκλαμψία και πολύ υψηλή πίεση.

Οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε καισαρική. Η ίδια εξομολογείται ότι το πρώτο που τους είπε ήταν ότι δεν πίστευε ότι η κόρη της θα τα καταφέρει δεδομένου του προώρου του τοκετού.

Θυμάται, δε, τους γιατρούς να λένε στον σύζυγό της ότι θα έχει μόλις μια ώρα με την κόρη του πριν αυτή να αφήσει την τελευταία της πνοή. «Η μια ώρα, όμως, έγινε δύο, έγινε μια ημέρα, έγινε μια εβδομάδα» προσθέτει η μητέρα η οποία πλέον επέστρεψε στο σπίτι με την μικρή Saybie στην αγκαλιά.