Οικονομία

31 Μαΐου 2019 12:53

“Βουτιά” για το 10ετές ομόλογο - Κάτω από το 3% η απόδοση

Διάβασέ μου το...

Η απόδοση του 10ετούς «βυθίζεται» επτά μονάδες βάσης, ενώ του 5ετούς σημειώνει πτώση κατά 7,4 μονάδες βάσης...

“Βουτιά” για το 10ετές ομόλογο - Κάτω από το 3% η απόδοση
-

Από θετικότατο κλίμα διακατέχεται η αγορά ομολόγων μετά και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες κάλπες και εν μέσω των ευνοϊκών συνθηκών στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι αποδόσεις τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων τίτλων αγγίζουν νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αναλυτές έχουν επισημάνει ότι τα ελληνικά assets αναμένεται να σημειώσουν πολύ καλή πορεία εν όψει των πρόωρων γενικών εκλογών.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς «βυθίζεται» επτά μονάδες βάσης και φτάνει στο 2,98%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 7,4 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 1,81%.

Σε ιστορικό χαμηλό κυμαίνεται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς στο trading της Παρασκευής, αφότου ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, τροφοδοτώντας φόβους και αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 3,1 μονάδες βάσης, στο μείον 0,2%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει 1,8 μονάδα βάσης, στο 0,22%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ισχυρές πιέσεις δέχεται η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, που ενισχύεται 9 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,74%.