Κόσμος

31 Μαΐου 2019 15:10

Bloomberg: θα... βλέπουν Κύπρο οι S-400 της Τουρκίας

Διάβασέ μου το...

Οι τουρκικές αρχές δεν σκέφτονται μόνο τις ακτές στην Μεσόγειο αλλά και άλλες περιοχές... Καμία καθυστέρηση στην παραλαβή των S-400 λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Bloomberg: θα... βλέπουν Κύπρο οι S-400 της Τουρκίας
-

Στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου σχεδιάζει να τοποθετήσει τους S-400 η Τουρκία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζονται και άλλες επιλογές, αλλά η ανάπτυξη των S-400 στις νότιες ακτές της γείτονος θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους αντιπάλους και συμμάχους της Τουρκίας στην περιοχή, ότι είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντά της στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, η παράδοση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία συνεχίζεται βάση του προγράμματος. Απορρίπτει έτσι τις αναφορές ότι η Άγκυρα σκεφτόταν την αναβολή της διαδικασίας, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες των ΗΠΑ.

Η αγορά των ρωσικών S-400 έχει οξύνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, που θεωρούν ότι η προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων δεν είναι συμβατή με την συμμετοχή της χώρας στο NATO και ότι αποτελούν απειλή για τα μαχητικά F-35 τα οποία η Τουρκία πρόκειται να λάβει από την αμερικανική υπερδύναμη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ