Αθλητικά

01 Ιουνίου 2019 14:34

Τσιτσιπάς: ο “περίπατος” έγινε… θρίλερ στο Ρολάν Γκαρός

Διάβασέ μου το...

Ο Έλληνας πρωταθλητής απείχε μόλις δυο γκέιμ από το 3-0 επί του Κραΐνοβιτς πριν τον σταματήσει το σκοτάδι. Η συνέχεια «έσπασε καρδιές».

Τσιτσιπάς: ο “περίπατος” έγινε… θρίλερ στο Ρολάν Γκαρός
-

Ο Στέφανός Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στο Ρολάν Γκαρός, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε μετά από 86 χρόνια στους «16» του φημισμένου γαλλικού τουρνουά, αλλά η πρόκριση του έγινε με περιπετειώδη τρόπο.

Κόντρα στον Κραϊνοβιτς, το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και πήρε δύσκολα το πρώτο σετ (7-5) και πολύ πιο εύκολα το δεύτερο (6-3).

Ο αντίπαλος του προέβαλλε ισχυρή αντίσταση στο τρίτο σετ, αλλά ο Στέφανος είχε και πάλι τις λύσεις και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 με το μομέντουμ να δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλάστιγγα έγερνε σαφώς υπέρ του.

Στο σημείο εκείνο όμως, ο αγώνας διακόπηκε λόγω σκότους και συνεχίστηκε σήμερα με τον Έλληνα πρωταθλητή να απέχει μόλις δυο γκέιμ από την πανηγυρική πρόκριση.

Τα πράγματα όμως αποδείχτηκαν πολύ δυσκολότερα! Ο Κραΐνοβιτς κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ και μάλιστα έκανε και break στο τέταρτο αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να τον «κυνηγάει» στο σκορ.

Το τέταρτο σετ έφτασε κι αυτό στο τάι μπρέικ, ο Κραϊνοβιτς προηγήθηκε και είχε και σετ πόιντ, αλλά ο Στέφανος βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να κατακτήσει το σετ που του έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους «16».

Αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά για την πρόκριση στα προημιτελικά θα είναι ο Στέφανος Βαβρίνκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ