Πολιτική

01 Ιουνίου 2019 20:25

“Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν στην Θράκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο ύποπτος ρόλος του ακραίου μειονοτικού κόμματος της Τσιγδέμ Ασάφογλου, που αναδείχτηκε πρώτο στην ευρωκάλπη σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

“Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν στην Θράκη (βίντεο)
-

Μειλίχιο το χαμόγελο της Τσιγδέμ Ασάφογλου. Για τους μειονοτικούς της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη ή για τους πιο ακραιφνείς από αυτούς,  είναι χαμόγελο για τη νίκη σε μια δημοκρατία, αφού το κόμμα της, το ΚΙΕΦ, με ένα ήξεις αφίξεις συγκεκαλυμμένου παντουρκισμού, κέρδισε τη μειονοτική ψήφο στις εκλογές.

Αποκαλύπτει, όμως, η “Real News” της Κυριακής ότι η Ασάφογλου είναι “Δούρειος Ίππος” του καθεστώτος Ερντογάν. Στόχος να δημιουργηθεί σφαίρα επιρροής της Τουρκίας στη μουσουλμανική κοινότητα, που πρέπει να εκτουρκιστεί εθνοτικά. “Πολιορκητικός κριός” η κυρία Ασάφογλου;

Είναι η δεύτερη φορά που το ΚΙΕΦ θριαμβεύει στην ευρωκάλπη. Και στην Άγκυρα χαίρονται ιδιαιτέρως, διότι η Ασάφογλου επιβεβαιώνει την άποψη του καθεστώτος ότι η μουσουλμανική κοινότητα καταπιέζεται, ότι η ανεργία μεταξύ των μειονοτικών καλπάζει, ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Τούρκοι. Και φυσικά η κρατική τηλεόραση της γείτονος δεν αφήνει κουβέντα της Προέδρου να πέσει κάτω...

Το κόμμα της Ασάφογλου δεν θα επαναπαυτεί στις ευρωδάφνες του. Θα διερευνήσει πιθανές συμμαχίες με μικρότερα ελληνικά κόμματα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και πάλι θα κληθεί η εξαθλιωμένη, κατά την Ασάφογλου, μειονότητα να τη στηρίξει. Είναι η ίδια, όμως, μειονότητα που αγοράζει όσο-όσο ακίνητα στο κέντρο της Κομοτηνής και είναι μειονοτικοί εκείνοι που επιχειρούν να ελέγξουν την οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Η “Real News” είχε επισημάνει την εξέλιξη αυτή πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Η τουρκική τράπεζα Zirat δανείζει χαμηλότοκα τους μειονοτικούς για να κάνουν μικρές και μεγάλες μπίζνες. Πώς τώρα δανείζονται εξαθλιωμένοι - κατά την Ασάφογλου – Τούρκοι, δεν είναι απορίας άξιο. Για όλα φροντίζει η “μητέρα” Τουρκία.

Και υπάρχει έπειτα και η “μονταζιέρα”. Παράτυποι μετανάστες που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα δήλωσαν στους Τούρκους ότι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια στα χέρια Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ