Κόσμος

02 Ιουνίου 2019 15:03

Στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Το δώρο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την Θεία Λειτουργία.

Στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (εικόνες)
-

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκαλεσμένος του οικείου Ιεράρχη Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, προκειμένου να λειτουργήσει στην Ελλάδα λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή της ενθρόνισής του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να απευθύνει μήνυμα αγάπης και ενότητας προς τον ελληνικό λαό. 

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που έγινε προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ανέων Μακάριος, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος και ο οικείος Ιεράρχης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας που έφεραν οι Μικρασιάτες από τις πατρογονικές τους εστίες στην Νέα Ιωνία. Αφού αναφέρθηκε για το έργο που έχει προσφέρει ως τώρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθοδοξία του ευχήθηκε να είναι άξιος στη νέα του διακονία, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνέχεια μίλησε για τους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις υπόλοιπες Εκκλησίες και το ρόλο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στους δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ήταν διάκονοι.

Επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, των μικρασιατικών σωματείων και ευχήθηκε οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο να βρουν και πάλι την Ελλάδα ενωμένη. Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ισχυρή ομογένεια της Αμερικής στην οποία υπολογίζει πολύ ότι θα προσφέρει τα μέγιστα για τη στήριξη της διακονίας του εκεί.

Κυρ. Μητσοτάκης  - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ελπιδοφόρος

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προκάτοχό του για τον ανέφερε ότι επιτέλεσε σπουδαίο έργο και όταν ήρθε η ώρα παρέδωσε τη σκυτάλη.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που υποδεχόμαστε σήμερα στη Νέα Ιωνία τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Κυρ. Μητσοτάκης  - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ελπιδοφόρος

«Είναι ένας άξιος ιεράρχης, ο οποίος αναλαμβάνει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Οι ελπίδες και η αγάπη όλων μας τον συνοδεύουν στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει, να διακονήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και με αυτόν τον τρόπο να επαναβεβαιώσει την ενότητα της εκκλησίας» συνέχισε. «Του εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ