Κόσμος

02 Ιουνίου 2019 17:45

Γερμανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση Νάλες από την ηγεσία του SPD

Text to Speech

Μετά από 13 μήνες στο “τιμόνι” των Σοσιαλδημοκρατών, εγκαταλείπει την πολιτική. Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Γερμανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση Νάλες από την ηγεσία του SPD

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, μετά την ανακοίνωση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Αντρέα Νάλες, ότι προτίθεται να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά της και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Η Νάλες, που βρίσκεται στην ηγεσία του SPD από τα τέλη Απριλίου του 2018, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει αύριο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, την Τρίτη από την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσεχώς να παραδώσει και την έδρα της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

AP - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΝΤΡΕΑ ΝΑΛΕΣ - ΣΟΛΤΣ - ΜΕΡΚΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, την ηγεσία του SPD θα αναλάβει προσωρινά η Πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μάλου Ντράιερ, και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το προσεχές διάστημα.

Η Αντρέα Νάλες είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες δριμεία κριτική από στελέχη του κόμματός της, που της καταλόγισαν ευθύνες για το ιστορικό χαμηλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και για την ήττα στο πρώην “προπύργιο” του SPD, την Βρέμη. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, κύκλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανέφεραν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία με το SPD ακόμη και μετά την αποχώρηση της Νάλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ