Πολιτική

02 Ιουνίου 2019 19:20

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές

Διάβασέ μου το...

Πώς διαμορφώνονται οι πολιτικές ισορροπίες εν όψει των εκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές
-

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εν όψει των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η εκτίμηση είναι ότι η ΝΔ λαμβάνει από 31,5% έως 36,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό από 22,5% έως 27,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με εκτίμηση από 6,5% έως 9,5%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 4% έως 6%, η Ελληνική Λύση με 3% έως 5%.

Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το “Άλλο Κόμμα” κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν, που έφτασε στο 6,5%.

Γκάλοπ - δημοσκόπηση

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι πολίτες ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και εκτίμηση στο 69%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με το 20%. Άλλο Κόμμα απαντά το 3%, ενώ το 8% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξασφάλισε την προτίμηση του 37% των ερωτηθέντων, ενώ ο απερχόμενος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 27%. Το 31% απάντησε «Κανένας από τους δύο».

Η έρευνα της Pulse RC πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2019, με δείγμα 1.358 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ