Πολιτική

02 Ιουνίου 2019 22:23 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2019 01:20

Εκλογές 2019: οι νέοι Δήμαρχοι

Διάβασέ μου το...

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Υπ. Εσωτερικών.

Εκλογές 2019: οι νέοι Δήμαρχοι
-

Το κλειδί της πόλης των Αθηνών στον Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισαν να δώσουν οι πολίτες της πρωτεύουσας. Ο κ. Μπακογιάννης, που εξασφάλισε ποσοστό της τάξης του 65% στον β' γύρο, ευχαρίστησε τους πολίτες για την τιμή και την εμπιστοσύνη και τόνισε: «Είθισται να λέγεται ότι ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Όχι, θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα σας υπηρετώ όλους».

Τον δημαρχιακό θώκο του Πειραιά κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης, εξασφαλίζοντας ένα ποσοστό που “αγγίζει” το 58%. «Μας δώσατε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά, χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κέρδισε πανηγυρικά τη “μάχη” στον Δήμο Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας το 67% των ψήφων στον β΄ γύρο.

Στην Σπάρτη, Δήμαρχος εξελέγη ο πρώην Υφυπουργός της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανανέωσε την θητεία του ο Βασίλης Λαμπρινός.

Στα Ιωάννινα, νέος Δήμαρχος εξελέγη ο Μωυσής Ελισάφ.

Μάχη, κυριολεκτικά, ψήφο με ψήφο έδωσαν ορισμένοι “μονομάχοι” στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στους δήμους Αλοννήσου, Ανωγείων, Πρεσπών, Αλοννήσου, Πέλλας, Αλεξανδρείας και Βύρωνα, οι νυν δήμαρχοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους με τους ψηφοφόρους για την επόμενη τετραετία με μόλις 13, 23, 42, 94, 107 και 135 περισσότερους ψήφους αντίστοιχα από τους δεύτερους.

Το απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται, πάντως, στο Αιγάλεω. Με ενσωματωμένο το 99,24% η διαφορά του Γιάννη Γκίκα (50,09%) από τον Δημήτρη Μπίρμπα (49,91%) είναι στο 0,18%.

Ο γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Βούρος, είναι ο θριαμβευτής των εκλογών στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, επαληθεύοντας το προβάδισμα που είχε πάρει από τον πρώτο γύρο.

Δείτε, πατώντας ΕΔΩ, ποιοί Δήμαρχοι εκλέγονται στην Αττική

Συνεχή ροή για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα έχει το Υπουργείο Εσωτερικών, που ενσωματώνει συνεχώς τα ανά τόπους εκλογικά τμήματα.