Κοινωνία

03 Ιουνίου 2019 06:19 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2019 13:26

Απόδραση κρατουμένων από το Μεταγωγών

Διάβασέ μου το...

Κινηματογραφική απόδραση στην Πέτρου Ράλλη. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Συνελήφθη ο ένας στου Ρέντη. Το προφίλ των δραπετών.

Απόδραση κρατουμένων από το Μεταγωγών
-

Τέσσερις κρατούμενοι, αλβανικής και γεωργιανής καταγωγής, κατάφεραν να αποδράσουν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη, όπου είχαν μεταφερθεί από αστυνομικούς. Ένας εξ αυτών εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή του Ρέντη και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δραπέτες προφασίστηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα του κελιού. Όταν ο αστυνομικός μπήκε στο κελί να δει τι συμβαίνει, οι υπόλοιποι τον ακινητοποίησαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο που είναι άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή τους, του άρπαξαν το πιστόλι και το κινητό και αποχώρησαν.

Κατέβηκαν στο προαύλιο όπου εντοπίζουν μια γυναίκα αστυνομικό που κάνει περιπολία με περιπολικό εσωτερικά των εγκαταστάσεων. Με την απειλή του όπλου που πήραν από τον προηγούμενο αστυνομικό, την αναγκάζουν να σταματήσει και επιβιβάζονται και οι τέσσερις στο περιπολικό μαζί με την αστυνομικό μέχρι την πύλη.

Σε αυτό το σημείο βρήκαν τον σκοπό, τον οποίο απείλησαν και αφόπλισαν προτού εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους. Ένα περιπολικό όμως ξεκίνησε καταδίωξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς όμως να υπάρξει αποτελέσμα.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συνελήφθη στην οδό Μικράς Ασίας κοντά στη λαχαναγορά του Ρέντη, ενώ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ

Ποιοι είναι οι τρεις δραπέτες

Πρόκειται για κρατούμενους που συμμετείχαν στις πρόσφατες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού και επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

Ο ένας εξ αυτών είναι ο άνδρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του νεαρού σεφ στην Καισαριανή το 2012, ο δεύτερος είναι ο ληστής των οικιακών βοηθών του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Ο τρίτος είναι ο πρωταγωνιστής της αναταραχής στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ είχε εμπλακεί και σε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών και ομογενών από Ρωσία, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 33χρονος, υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ - ΤΑΥΡΟΣ