Πολιτική

04 Ιουνίου 2019 18:03

Μήνυμα Γεννηματά: το ΚΙΝΑΛ θα βγει ακόμη πιο ισχυρό

Διάβασέ μου το...

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Τι είπε για την κόντρα με τον Βενιζέλο.

Μήνυμα Γεννηματά: το ΚΙΝΑΛ θα βγει ακόμη πιο ισχυρό
-

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην εισήγηση της στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του Π.Σ, ξεκίνησε τονίζοντας ότι, «έχω επίγνωση ότι όλοι είμαστε εδώ με έντονη ανησυχία για την πορεία μας, θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί πιο δυνατοί από ότι ήμασταν τις προηγούμενες μέρες».

Στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά, τόνισε ότι «ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του χρησιμοποιώντας κάθε μέσο αλλά βγήκαμε ενισχυμένοι και καθαρά τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό που αν αξιοποιήσουμε θα κάνουμε το άλμα.

Ο Τσίπρας αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε και φεύγει. Έγινε χορηγός του Μητσοτάκη. Αυτός που γιγάντωσε το «κύμα» της δεξιάς, δεν μπορεί να το ανακόψει. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί οριστικά, δεν έχει σχέση με τη βάση».

Η κυρία Γεννηματά, τόνισε την ανάγκη να αποδεσμευθούν οι προοδευτικοί πολίτες. «Με όλους τους πολίτες που ξανατοποθετούνται έχουμε ανοικτό διάλογο. εμείς εκφράζουμε αξιόπιστα τον προοδευτικό χώρο. Και αυτή τη στρατηγική υπηρετούν όλες οι επιλογές και του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι πολιτική επιλογή δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια. Έχουμε σταθερότητα στη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου».

Τέλος η κυρία Γεννηματά, ζήτησε «εντολή που θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να πετύχουμε αυτή την ισχυρή εντολή και το τελικό χτύπημα στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εμείς μπορούμε να είμαστε αντίβαρο στη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ όλα τα στελέχη του κινήματος να δώσουμε τη μάχη παντού».

Φώφη Γεννηματά - Ευάγγελος Βενιζέλος

Η ρήξη με Βενιζέλο

Βήμα εμπρός και να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας επεδίωξε η Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση της Κ.Ο και του Π.Σ του ΚΙ.ΝΑΛ

«Εμείς εκφράζουμε αξιόπιστα τον προοδευτικό χώρο και αυτή τη στρατηγική υπηρετούν όλες οι επιλογές μου. Δεν είναι ποτέ επιλογή μου η ρήξη. Επεδίωξα πάντα την ενότητα αυτού του χώρου. Όμως στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙ.ΝΑΛ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι τέθηκε σε πολιτική αποστρατεία, γιατί έπρεπε να σταλεί το μήνυμα ότι τον ξεφορτώθηκε το ΚΙ.ΝΑ.

«Η επιλογή της Γεννηματά, είναι μία επιλογή που επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία και νομίζω ότι αυτό το άγχος να εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία ως αυτοδύναμη για να μην έχει πρόβλημα και δίλημμα μετά τις εκλογές, καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης,. Διότι να σας πω κάτι, εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

Βενιζέλος - Γεννηματα

Οι αντιδράσεις των στελεχών του ΚΙ.ΝΑΛ

Νίκος Ανδρουλάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, έδειξαν ευθέως ότι θα γίνει το «ταμείο» της απόφασης Γεννηματά  την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Αυτή η παράταξη έχει μια μεγάλη ιστορία και πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία της όχι περιόδους της ιστορίας της αλλά  το σύνολο της ιστορία της», δήλωσε στο action 24, ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει στις μυλόπετρες της πολιτικής πίεσης ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει το πολιτικό φλερτ και η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους για ψήφο αυτοδυναμίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γρηγοράκος.

Στη μάχη των εθνικών εκλογών στρατεύεται και ο Παύλος Γερουλάνος, που ζήτησε από την Φώφη Γεννηματά να μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο επικρατείας.

Ο βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε προβληματισμένος με τις εξελίξεις και αποκάλυψε ότι συζήτησε το θέμα με την Πρόεδρο, «αλλά είμαστε 35 μέρες πριν τις εκλογές και είναι εύκολο να γκρεμίσεις, αλλά εγώ ήρθα σήμερα να “χτίσω”».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της ρήξης με τον κ. Βενιζέλο, δήλωσε ότι «η ίδια η Πρόεδρος είχε πει ότι θα αξιολογηθεί. Ας μην κάνουμε μνημόσυνο σε κανέναν, χρειάζεται πανστρατιά τώρα. Η κάλπη των εθνικών εκλογών έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά. Η ΝΔ θέλει να μας πάρει τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ το σπίτι. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι αν θα μετέχουμε στην όποια κυβέρνηση ή όχι. Ας πάρει την απόφαση η Πρόεδρος. Μετά τον Καμίνη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα πρέπει να μπει πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ».

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη διαμάχη Γεννηματά – Βενιζέλου

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ένα εμπόδιο στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε μια προοδευτική συμμαχία με το Κίνημα Αλλαγής», δήλωσε στο action 24 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «με την στροφή που επιχειρείται δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προκύψει κυβέρνηση.