Πολιτική

05 Ιουνίου 2019 16:27

Παυλόπουλος για D-Day: ιστορικό χρέος να υπερασπιστούμε την ειρήνη και τη Δημοκρατία

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 75 χρόνων από την απόβαση στη Νορμανδία.

Παυλόπουλος για D-Day: ιστορικό χρέος να υπερασπιστούμε την ειρήνη και τη Δημοκρατία
-

«Η επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Πόρτσμουθ, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης Επετείου Απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία.

Αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορική από κάθε άποψη, την επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία, σημειώνοντας ότι ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

AP - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΡΑΜΠ - ΜΕΡΚΕΛ - ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις, ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

AP - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΡΑΜΠ - ΜΕΡΚΕΛ - ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Δεκαέξι χώρες συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις: Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

 «Αυτή η αδιανόητη φρίκη των ετών εκείνων δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα, θάρρος και επιμονή για να προστατεύσουμε τους λαούς μας κατά των απειλών για τις αξίες μας και τις προκλήσεις για την ειρήνη και την σταθερότητα», αναφέρεται στο κείμενο της διακήρυξης.