Πολιτική

05 Ιουνίου 2019 16:14

Επίθεση Καλογήρου στην Ένωση Εισαγγελέων

Text to Speech

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, άφησε υπονοούμενα για τη χρονική συγκυρία έκδοσης της ανακοίνωσης από τους Εισαγγελείς, για τους ποινικούς κώδικες.

Επίθεση Καλογήρου στην Ένωση Εισαγγελέων

Παιχνίδια σκοπιμότητας καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευση που αποχώρησαν από τη συζήτηση των ποινικών κωδίκων στη Βουλή ο Μιχάλης Καλογήρου και επιτέθηκε στην Ένωση Εισαγγελέων για την ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Δεν ξέρω πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά αυτής της ανακοίνωσης και ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και αναρωτήθηκε για τη χρονική συγκυρία έκδοσης της ανακοίνωσης.

«Η Ένωση Εισαγγελέων δεν μένει μόνο σε παρατηρήσεις αλλά κάνει και υποδείξεις για το νομοθετικό έργο, καθώς μας καλεί να το αποσύρουμε. Θυμάμαι πόσο συγκινήθηκε η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος και ζήτησε την αλλαγή του κώδικα όταν συνελήφθη μια καθαρίστρια. Απέναντι σε όλο αυτό πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Έρχεται σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων και καταγγέλλει τι; Ότι θέλει η κυβέρνηση να αρχειοθετήσει υποθέσεις; Λυπάμαι γιατί είχα καλή σχέση με όλες τις ενώσεις και δώσαμε λύσεις για την επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ζητά την απόσυρση των κωδίκων καθώς οι διατάξεις τους θα επιφέρουν «παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων, με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων».

Οι ποινικοί κώδικες στηρίχθηκαν μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Ποτάμι επιφυλάχθηκε. Αύριο εισάγονται προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Ο Μιχάλης Καλογήρου μετά τα όσα υπονόησε –όπως έλεγαν βουλευτές της αντιπολίτευσης- περί «παγώματος» της διαδικασίας, απηύθυνε έκκληση για συναίνεση προς όλα τα κόμματα.