Quantcast

Οικονομία

06 Ιουνίου 2019 12:54

Μητσοτάκης: ισχυρή Κυβέρνηση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη ΓΣ του ΣΕΤΕ, επανέλαβε το σχέδιο του για την οικονομία, με έμφαση στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% και μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Μητσοτάκης: ισχυρή Κυβέρνηση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα

«Με ενδιαφέρει την επόμενη μέρα να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση για να έχουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα που θα πατά στα πόδια της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ακόμα και αν την επομένη των εκλογών έχει αυτοδυναμία θα προχωρήσει σε μία πρόσκληση για ευρύτερες συγκλίσεις και θα αξιοποιήσει  στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό  πυρήνα των στελεχών της ΝΔ για να σηματοδοτήσει  στην πράξη μια πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτέλεσε για αυτό έκπληξη καθώς είχε εισπράξει εδώ και καιρό από τις περιοδείες του το αίτημα της Ελλάδας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση στα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που  εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ. Μιλώντας για την πρωτιά στους  νέους και στους  δημοσίους υπαλλήλους ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «την επομένη θα χτίσουμε μια πλατιά συμμαχία,  το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας , είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Έκθεση της Κομισιόν ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως  επισημαίνει αυτό που λέει ο ίδιος εδώ και  πολύ καιρό, «την τεράστια ολιγωρία σε υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του κράτους. Γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση αυτή η παρέμβαση. Η αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ από αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση θα μας δώσει μεγαλύτερη ελευθερία για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.

Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέτρα που ψηφίζονται τώρα να επανέλθουν από την πίσω πόρτα» είπε χαρακτηρίζοντας τα όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή ως πρωτοφανή.  «Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών» τόνισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΣΕΤΕ

Μιλώντας για το σχέδιό του για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζεται μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις επενδύσεις. «Η πολιτική αλλαγή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, οι εκλογές θα είναι ωφέλιμες για την οικονομία» τόνισε προσθέτοντας πως ο κλάδος  του τουρισμού κατάφερε να υπάρχει εργασιακή ειρήνη με προωθημένες συζητήσεις και συνεννοήσεις σε επίπεδο κλαδικών συμβάσεων. «Θα  ενθαρρύνω τέτοιες πρωτοβουλίες» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ήμουν είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού είναι υπόδειγμα, καλύπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολύ καλύτερο βαθμό. Δεν πρόκειται να δεχθούμε παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας αλλά θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια στους εργαζομένους με κίνητρα που θα δίνουμε. Θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Θέλουμε να πετύχουμε μείωση μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μειώνοντας τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από το 20% στο 15% εντός 4ετίας. Πιστεύω πως ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στους νέους Περιφερειάρχες δήλωσε πως προσβλέπει  σε μια πολύ καλή συνεργασία για τις υποδομές, για ζητήματα που αφορούν  την εταιρική ταυτότητα των περιφερειών και γενικά για την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Αναγνωρίζω στον ελληνικό τουρισμό το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε εποχές που οι ανταγωνιστές μας θα μπουν στο παιχνίδι πιο δυναμικά.  Υπάρχουν βασικές ελλείψεις που αφορούν την κανονιστική παρέμβαση της πολιτείας. Δεν είδα κάποια συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων» τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΣΕΤΕ

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει ολόκληρη και όχι λειψή όπως έγινε. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Τελικός στόχος είναι να υπάρχουν δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, και συνολικά το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11% , μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 10% και μείωση φόρου στα μερίσματα στο 5%» ήταν μερικά από τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε.

«Θα δώσω κίνητρα στα ξενοδοχεία  για ενεργειακή αναβάθμιση στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Θέλουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας με τον κλάδο του τουρισμού ώστε να ενθαρρύνουμε επενδύσεις χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην βιώσιμη ανάπτυξη» πρόσθεσε δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για τα ζητήματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αυτά δεν αφορούν μόνο μια πολιτική καταστολής. «Χρειάζονται νέα έργα όπως το νέο μουσείο, κίνητρα για επιχειρήσεις που θα πάνε σε υποβαθμισμένες περιοχές. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία συνοικία που θα είναι υπεράνω του νόμου. Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το εμβληματικό κτίριο του πολυτεχνείου είναι άντρο μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών. Για αυτό το άσυλο θα καταργηθεί,» είπε ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί με την επένδυση στο Ελληνικό. 

«Λείπουν δύο υπουργικές αποφάσεις ρυθμιστικού χαρακτήρα και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Μπορούν να υπογραφούν μέσα σε δύο εβδομάδες. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μετατρέψει το Ελληνικό σε ένα τεράστιο λαχανόκηπο. Αυτές οι ιδεοληψίες έβαλαν εμπόδια» τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης προανήγγειλε αυξήσεις σε φάρμακα και ενέργεια

«O κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αυξήσεις σε φάρμακα και ενέργεια» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξηγεί, «ο αρχηγός της Ν.Δ. ανέφερε το στόχο του "για δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ του 6%, στον οποίο, μεταξύ άλλων, εντάσσονται τα φάρμακα και η ενέργεια, με τα αγαθά αυτά να πηγαίνουν στο 11% ή στο 22%!».

«Πρόκειται για μία από τις πλέον επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την οικονομία, προτάσεις. Τη συγκεκριμένη προγραμματική θέση είχε πρωτοεξαγγείλει ο ίδιος στην ομιλία του στη ΔΕΘ το 2017 και την επαναλαμβάνει και σήμερα αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο, βγάζοντας τη μάσκα του δήθεν προστάτη των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ