Πολιτισμός

06 Ιουνίου 2019 16:13

Raphaelle Giordano: Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία

Διάβασέ μου το...

Απολαυστικό μυθιστόρημα που έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να…βγουν από την ρουτίνα.

Raphaelle Giordano: Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία
-

Οξεία ρουτινίτιδα;

2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την ξεπέρασαν χάρη στο εκπληκτικό μυθιστόρημα της Ραφαέλ Ζορντανό. Εσείς, είστε έτοιμοι να βγείτε από τη ρουτίνα και να ανακαλύψετε την ευτυχία;

Το βιβλίο αυτό μάς «προπονεί» για την ευτυχία, την προσωπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ρουτίνας. Η συγγραφέας του, Ραφαέλ Τζιορντάνο, σύμβουλος και κόουτς δημιουργικότητας και προσωπικής ανάπτυξης και επίσης ζωγράφος, μεταφέρει τα μηνύματά της για την ανάκτηση της ευτυχίας μέσα από ένα μυθιστόρημα. 

Πρωταγωνίστρια είναι η Καμίγ, τριάντα οκτώ ετών και τεσσάρων μηνών, η οποία, ενώ έχει φαινομενικά όσα της χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένη –δουλειά, σύζυγο, παιδιά–, νιώθει ότι η ευτυχία έχει γλιστρήσει μέσα από τα χέρια της. Το μόνο που θέλει είναι να ξαναβρεί τον δρόμο της χαράς και της δημιουργίας. Όταν ο Κλοντ, ο οποίος της συστήνεται ως ρουτινολόγος, της προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να τη βοηθήσει, εκείνη δέχεται χωρίς δισταγμό.

Raphaelle Giordano - Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία - βιβλίο

-Κατά πάσα πιθανότητα υποφέρετε από μια μορφή οξείας ρουτινίτιδας

-Πώς είπατε;

-Οξεία ρουτινίτιδα. Είναι μια ψυχική νόσος που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, κυρίως στη Δύση. Τα συμπτώματα είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: έλλειψη κινήτρου, χρόνια μελαγχολία, ανυπαρξία σημείων αναφοράς και νοήματος, δυσκολία να νιώσει κάποιος ευτυχισμένος παρά την αφθονία των υλικών αγαθών, απογοήτευση, κόπωση…

-Μα… Πώς τα ξέρετε όλα αυτά;

-Είμαι ρουτινολόγος.

-Ρουτινο… τι πράγμα;

Ο ειδικός… ρουτινολόγος θα βοηθήσει την Καμίγ, μέσα από εκπληκτικές, δημιουργικές και πλούσιες σε νοήματα εμπειρίες, βήμα βήμα, να αλλάξει εντελώς τη ζωή της και να κατακτήσει τα όνειρά της.

 Raphaelle Giordano - Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία - βιβλίο

Το βιβλίο Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πώς έχεις μόνο μία, με ρομαντικό και συγχρόνως εκπαιδευτικό χαρακτήρα, παρουσιάζει το συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας από την ανία και την έλλειψη ικανοποίησης στην ευτυχία και την ολοκλήρωση.

Μεταφρασμένο σε 34 γλώσσες και με περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς σε πωλήσεις, το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε δυτικό άνθρωπο που βασανίζεται από τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής.