Πολιτική

06 Ιουνίου 2019 18:59

Ο Τσίπρας “πάγωσε” τις μετατάξεις στην Βουλή

Διάβασέ μου το...

Τηλεφωνική εντολή του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση…

Ο Τσίπρας “πάγωσε” τις μετατάξεις στην Βουλή
-

"Παγώνουν" οι μετατάξεις στη Βουλή μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για 30 μετατάξεις για τις οποίες δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει οι υπάλληλοι καθήκοντα.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως αυτό δείχνει την ευαισθησία για το θέμα και πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία επιλεκτική αντιμετώπιση. Συνέχισε λέγοντας πως η διαδικασία των μετατάξεων είναι νόμιμη και «δεν υποκρύπτει κα μία διάθεση Συριζαϊκού τσουνάμι». Ωστόσο μετά από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η διαδικασία. Μεταξύ των μετατάξεων που "παγώνουν" είναι και της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα του, σχολίασε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στην κυνική ομολογία της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι στη μετάταξη της κόρης της χρησιμοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος, εξάλλου, στην πρώην σύζυγό του διευκρίνισε ότι εργάζεται στο Κοινοβούλιο απο το 2007,      

Την εντολή του “παγώματος” έδωσε ο Πρωθυπουργός στην επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».