Πολιτική

07 Ιουνίου 2019 16:03

Η τελευταία ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Βουλή

Διάβασέ μου το...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών και έκανε έναν απολογισμό της 5χρονης πορείας του.

Η τελευταία ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Βουλή
-

«Αποχαιρετώ τη Βουλή, πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αισιόδοξος όμως ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά». Με τη φράση αυτή έκλεισε την τελευταία του ομιλία στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εμφανώς συγκινημένος, ο επικεφαλής του Ποταμιού που ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε έναν απολογισμό της 5χρονης πορείας του.

«Το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική και συγκρούστηκε με κάθε πυρήνα λαϊκισμού και συντήρησης», είπε και σχολίασε πως η τελευταία θετική συνεισφορά του στην χώρα ήταν η ψήφιση των ποινικών κωδίκων. Αναφέρθηκε και στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και στο γεγονός ότι παραβρέθηκε μόνο ένας από τους 19 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για να τον χειροκροτήσει, γι’ αυτό οι άλλοι  φοβήθηκαν όπως είπε, μήπως συνδεθούν με τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού.

Σε ότι αφορά στην επόμενη ημέρα, επεσήμανε πως θα χρειαστούν γρήγορα γενναίες αποφάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και ευχήθηκε ο σπόρος που έριξε το Ποτάμι να φυτρώσει ξανά.