Κοινωνία

07 Ιουνίου 2019 18:05

Νέες αποκαλύψεις για τον “ληστή της ντουλάπας”: τον “έκαψαν” τα περιττώματα

Text to Speech

Συνελήφθη για ληστεία μετά φόνου στον Νέο Κόσμο, έναν χρόνο μετά την επιχείρηση-φιάσκο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Νέες αποκαλύψεις για τον “ληστή της ντουλάπας”: τον “έκαψαν” τα περιττώματα

Ένας από τους δράστες της ληστείας μετά φόνου στον Νέο Κόσμο το 2016, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο του 2018, αποδείχθηκε πως ήταν ο περιβόητος “λερωμένος ληστής” που έγινε γνωστός στην επιχείρηση-φιάσκο του Παλαιού Φαλήρου τον Απρίλιο του 2017.

Ο “ληστής της ντουλάπας” συνελήφθη στις 29 Μαΐου 2018 για τη δολοφονία ενός 55χρονου εισοδηματία, η οποία συνέβη στις 9 Μαρτίου του 2016. Η εξέταση του δείγματος DNA του 40χρονου συλληφθέντα ταυτίστηκε με το γενετικό υλικό του “ληστή της ντουλάπας” στο Παλαιό Φάληρο.

Αν και οι αστυνομικοί γνώριζαν την εμπλοκή του 40χρονου στην επιχείρηση-φιάσκο του Παλαιού Φαλήρου, εδώ κι έναν χρόνο - άγνωστο γιατί - το είχαν κρατήσει κρυφό.

Ήταν κρυμμένος στη ντουλάπα και δεν τον “μυρίστηκαν” οι αστυνομικοί

Τέσσερις ληστές εισέβαλαν σε διαμέρισμα 8ου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, νωρίς το πρωί της 4ης Απριλίου 2017.

Ακινητοποίησαν την ένοικο και την οικιακή της βοηθό, αλλά οι κινήσεις τους, έγιναν αντιληπτές από τον γιο της πρώτης - που έμενε στο από πάνω διαμέρισμα - και είδε τι γινόταν από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος.

Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τότε οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Ένας από τους ληστές, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε. Ένας δεύτερος συνελήφθη, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να ξεφύγει. Ο τέταρτος κρύφτηκε μέσα σε ντουλάπα του διαμερίσματος όπου είχαν εισβάλει. Τον ανακάλυψε, 14 ώρες μετά, ο ένοικος που θέλησε να εξακριβώσει γιατί ερχόταν από εκεί άσχημη μυρωδιά.

Ντουλάπα - Ληστής - Παλαιό Φάληρο - ΑΝΤ1

Ο …λερωμένος ληστής εμφανίστηκε μπροστά του με το πιστόλι στα χέρια και τελικά κατάφερε να βγει από το σπίτι. Η παρουσία του δεν είχε γίνει αντιληπτή από κανέναν!

Εμπλοκή του δράστη σε ληστεία μετά φόνου

13 μήνες αργότερα, ο 40χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 55χρονου εισοδηματία στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό. Όταν ένας ενοικιαστής του, κατάλαβε ότι είχε στο σπίτι του πολλά χρήματα... ενημέρωσε σχετικώς! Έτσι, ο 40χρονος μαζί με άλλους τρεις, αποφάσισαν να “χτυπήσουν” το σπίτι. Κυριολεκτικά τον σκότωσαν στο ξύλο, για να τους πει πού έκρυβε χρήματα. Άγνωστο αν κατάφεραν τελικά να βρουν κάτι – αφού οι αστυνομικοί βρήκαν σε κρύπτη στο πάτωμα 70.000 ευρώ και 240 λίρες.

Από την εξέταση DNA, προέκυψε ότι ο 40χρονος ήταν ο “ληστής της ντουλάπας”, που είχε ξεφύγει κάτω από τη μύτη των αστυνομικών στην επιχείρηση-φιάσκο του Παλαιού Φαλήρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ