Κοινωνία

08 Ιουνίου 2019 09:16

“Μίλησε” ο δορυφόρος για το σημείο που θάφτηκε ο Γραικός

Διάβασέ μου το...

Τι έδειξαν οι αποτυπώσεις από το «σάρωμα» της περιοχής από τους δορυφόρους.

“Μίλησε” ο δορυφόρος για το σημείο που θάφτηκε ο Γραικός
-

Ένα σημαντικό στοιχείο έφερε στο φως το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής, σε συνέχεια των αποκαλύψεων για την δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.

Ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ Παναγιώτης Τοκμακίδης, παρακολουθούσε την εκπομπή και αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα. Αναζήτησε αρχειακό υλικό παλαιότερων δορυφορικών λήψεων και σταμάτησε στο 2016, χρονιά ενδιαφέροντος για την υπόθεση.

Διαπίστωσε πως υπήρχε δορυφορική λήψη, ακριβώς μία ημέρα πριν την εξαφάνιση του Γραικού στις 2 Νοεμβρίου και τη συνέκρινε με την αμέσως επόμενη λήψη, που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα.

Όπως έδειξε στην κάμερα ο τοπογράφος- μηχανικός, στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, ένας σκαμμένος λάκκος και μια επίπεδη επιφάνεια από την οποία σύμφωνα με τα ίχνη που διακρίνονται, είχαν περάσει μηχανήματα χωματουργικών εργασιών.

Γραικος - δορυφορικές εικόνες - φάρμα

Στην επόμενη λήψη φαίνεται πως ο λάκκος έχει σκεπαστεί και στην επίπεδη επιφάνεια είχε πλέον τοποθετηθεί τεράστιος όγκος χώματος. Στο σημείο που φαινόταν ο σκαμμένος λάκκος βρέθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού. Κοντά στη σωρό με χώμα ήταν θαμμένος επί δυόμιση χρόνια ο άτυχος επιχειρηματίας.

Γραικος - δορυφορικές εικόνες - φάρμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ