Παράξενα

09 Ιουνίου 2019 19:37

Με μια… μαντεψιά άνοιξε χρηματοκιβώτιο κλειδωμένο επί 40 χρόνια

Text to Speech

«Ειδικοί», αλλά και χιλιάδες τουρίστες, είχαν επιχειρήσει, με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο, να το ανοίξουν. Κανένας, όμως, δεν τα είχε καταφέρει, ώσπου ένας επισκέπτης το άνοιξε με την πρώτη!

Με μια… μαντεψιά άνοιξε χρηματοκιβώτιο κλειδωμένο επί 40 χρόνια

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κάθε λογής «ειδικοί», αλλά και χιλιάδες τουρίστες, είχαν επιχειρήσει, με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο, να ανοίξουν ένα παλαιό χρηματοκιβώτιο που φιλοξενείται στο μουσείο Vermilion Heritage, στην επαρχία Βερμίλιον του Καναδά. Κανένας, όμως, δεν τα είχε καταφέρει, ώσπου ένας επισκέπτης το άνοιξε με την πρώτη!

Το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο αγοράστηκε το 1907 από το ξενοδοχείο Brunswick Hotel που βρίσκεται στο Βερμίλιον και την τελευταία φορά που το άνοιξε κάποιος, ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Όμως, όταν κάποια στιγμή αυτό δωρίστηκε στο μουσείο της περιοχής, ο κωδικός που άνοιγε την πόρτα του ξεχάστηκε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, όσοι και αν το προσπάθησαν, δοκιμάζοντας κάθε πιθανό συνδυασμό, δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Μέχρι την ημέρα, δηλαδή, όπου επισκέφτηκε το μουσείο με την οικογένειά του ο Στίβεν Μιλς από το Φορτ ΜακΜάρεϊ της Αλμπέρτα.

Όταν, σύμφωνα με το BBC, ο Μιλς πληροφορήθηκε ότι οι αριθμοί για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου ήταν από 0 έως 60, αποφάσισε να κάνει μια τυχερή μαντεψιά: δοκίμασε τον συνδυασμό 20-40-60 και η πόρτα άνοιξε… διάπλατα!

Παρά την πολυετή αναμονή, το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου αποδείχθηκε απογοητευτικό. Όπως είπε ο Mills, βρήκαν «μερικά έγγραφα, παλιές επιταγές, ένα σημειωματάριο και μία απόδειξη του ξενοδοχείου»

Παρότι το περιεχόμενο δεν δικαίωσε την προσμονή, υπήρχε διάχυτος ενθουσιασμός για την επιτυχία.