Κοινωνία

10 Ιουνίου 2019 20:20 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουνίου 2019 23:11

Επίθεση με γκαζάκια στην Βουλή

Διάβασέ μου το...

"Συναγερμός" σήμανε στην Φρουρά του Κοινοβουλίου. Είχε μαζί του και μπιτόνι βενζίνης ο άνδρας που συνελήφθη.

Επίθεση με γκαζάκια στην Βουλή

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες από την Βουλή, ο άντρας που πέταξε γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής, στο ύψος των ανθοπωλείων.

Το γκαζάκι στο οποίο είχε δέσει επάνω ένα σημείωμα, ευτυχώς δεν εξερράγη και ο ίδιος συνελήφθη από την φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Μανώλης Ασαριώτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήεων του σταθμού, στην κατοχή του είχε και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Ο άνδρας ηλικίας 64 ετών, ημεδαπός, διέσχιζε πεζός γύρω στις 18.50 το απόγευμα την Βασιλίσσης Σοφίας και στο ύψος των ανθοπωλείων, όπου υπάρχει καγελόπορτα, πέταξε το γκαζάκι στον προαύλιο χώρο. Στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικοί της ΥΑΒΕ (φρουρά της Βουλής) που τον αντιλήφθηκαν, ενώ μια μηχανή της υπηρεσίας που περιπολεί, τον ακινητοποίησε στην διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Βουκουρεστίου και τον οδήγησε στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πάνω του βρέθηκαν ένα μπετόνι υγρό με βενζίνη –όπως αναφέρουν πηγές της Βουλής- καθώς και σε τσάντα αλλά πέντε γκαζάκια.

Στη Βουλή επισημαίνουν πως έχει μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα οργανωθεί ειδικό σχέδιο δράσης, εξωτερικά, με δίκυκλες μοτοσικλέτες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στην συνέχεια στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Βουλή - επίθεση - γκαζακι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ