Κοινωνία

11 Ιουνίου 2019 12:34 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2019 21:15

Τραγωδία στη Λέσβο: πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες (βίντεο)

Text to Speech

Δύο μικρά παιδιά και τέσσερις γυναίκες μεταξύ των θυμάτων. Διασώθηκαν 57 επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοιάριο.

Τραγωδία στη Λέσβο: πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες (βίντεο)

Επτά νεκροί είναι ο απολογισμός του ναυαγίου στα ανοικτά των Παμφύλων, στην Λέσβο.

Το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν Αφρικανοί μετανάστες, είχε αποπλεύσει από το Αϊβαλί γύρω στις 02:00. Λίγο πριν φθάσει στα παράλια της Λέσβου, ανετράπη και βυθίστηκε.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex, ενώ ένα Super Puma συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων.

Συνολικά 57 άνθρωποι διασώθηκαν. Ωστόσο δύο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας βρέθηκαν νεκροί.

Ναυάγιο - Λέσβος

Τη θλίψη της για το ναυάγιο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ζητά «να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας έχει μεταβεί στην περιοχή για να παράσχει υποστήριξη στους επιζώντες και τις ελληνικές αρχές με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, «αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά» και προσθέτει: «Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών».

Μέσα στο έτος έχουν φτάσει στην Ελλάδα δια θαλάσσης σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Ναυάγιο - Λέσβος

Ναυάγιο - Λέσβος

Ναυάγιο - Λέσβος

Ναυάγιο - Λέσβος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ