Πολιτική

11 Ιουνίου 2019 21:49

Μητσοτάκης: Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Την απόφασή του να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα
-

Ισχυρή εντολή για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα», είπε τονίζοντας ότι ως κυβέρνηση «θα σαρώσουμε τη γραφειοκρατία και θα προκαλέσουμε έκρηξη επενδύσεων», φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Ελληνικού για την οποία δεσμεύθηκε πως την πρώτη εβδομάδα το έργο θα απεγκλωβιστεί. 

Ανακοινώνοντας την απόφασή του να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι πολίτες ζητούν μέτρο ευθύνης στην πράξη και όχι μέτρο ανευθυνότητας και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια έκρηξη των επενδύσεων για να δημιουργηθούν δουλείες. «Θα σαρώσουμε την γραφειοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά προκειμένου να καταστεί εφικτή η επίτευξη του στόχου των επενδύσεων που είναι και ο βασικός τρόπος για να δημιουργηθούν νέες δουλειές για όλους και μάλιστα καλά αμειβόμενες. 

Το «κλειδί» της πολιτικής της ΝΔ, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύει «στην ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα». 

Προσδιόρισε δε τέσσερις τρόπους εξασφάλισης επενδύσεων: 

-       Με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. 

-       Με την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. 

«Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση». Έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, που για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές, όπως δεσμεύτηκε, θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας. Τέτοια παραδείγματα, είπε, «υπάρχουν παντού και δεν είναι πέντε ή δέκα. Είναι εκατοντάδες μικρές διοικητικές αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και δυναμικά. Αν με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς και στο Ανάπτυξης και στα άλλα, κρίσιμα για τις επενδύσεις, υπουργεία που θα υπηρετήσουν με απόλυτη αφοσίωση ένα πρωταρχικό στόχο. Να σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

-       Το κράτος θα σταματήσει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.

«Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

-       Με αποκατάσταση της ρευστότητας. 

Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με την εμπιστοσύνη. «Ήδη βλέπετε όλοι πως οι προσδοκίες των αγορών για μια καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί κι ενισχυθεί θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων». 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΑΤΡΑ

Δέσμες μέτρων 

Ανάπτυξη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «σημαίνει πολιτική ευημερίας για τους πολλούς -και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Είναι η 'αλυσίδα του καλού' και ο ιμάντας που οδηγεί τον καθένα ξεχωριστά σε μία καλύτερη ζωή. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να προσφέρει ξανά η Ελλάδα ευκαιρίες στα παιδιά της που φεύγουν στο εξωτερικό. Για αυτό και η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί την 'καρδιά' του δικού μας οράματος για τη νέα, αυτοδύναμη Ελλάδα». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων φορολογικών μέτρων του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ που σχετίζονται με την ανάπτυξη: 

1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. «Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη». 

2ον . Μείωσης του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ενίσχυση 2000 στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται. 

3ον . Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και μείωση φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Επίσης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα. 

4ον . Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν.

Μητσοτάκης - Πάτρα 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε παράλληλα ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να κλείσει και ο δεύτερος γύρος και να πάρει η απερχόμενη πλέον κυβέρνηση το μήνυμα που δείχνει να μην έλαβε στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. 

Μάλιστα δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα» σημειώνοντας πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμες και έκβασή τους θα κριθεί από τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. 

ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Μητσοτάκης ξαναφόρεσε το προσωπείο του μετριοπαθούς

“Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε το προσωπείο του μετριοπαθούς. Εκφώνησε μια έκθεση ιδεών, ανέφερε διάφορες γενικολογίες, προσπαθώντας να κρύψει το πραγματικό του πρόγραμμα”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Όμως, όπως εξηγεί, “πίσω από το «συμβόλαιο εργαζομένων-επιχειρήσεων», κρύβεται η επταήμερη εργασία, το «ξεπερασμένο οχτάωρο», η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πίσω από το «θέλουμε ανάπτυξη κι όχι επιδόματα», κρύβεται η κατάργηση επιδομάτων. Πίσω από την «έκρηξη επενδύσεων», που θα γίνει με έναν μαγικό τρόπο, που μόνο ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, κρύβονται τα τεράστια ελλείμματα, η θηριώδης ανεργία, η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης που παρέδωσε το κόμμα του, το 2015”.

“ Όσο κι αν κοπιάζει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, οι αλήθειες τους ξεφεύγουν”, καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ