Κοινωνία

12 Ιουνίου 2019 12:11

Προειδοποίηση για ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Διάβασέ μου το...

Τα τερτίπια του καιρού συνεχίζονται αφού μετά τα 38αρια επιστρέφουν πάλι βροχές και καταιγίδες εν μέσω καλοκαιριού.

Προειδοποίηση για ισχυρή καταιγίδα στην Αττική
-

Τα τερτίπια του καιρού συνεχίζονται αφού μετά τα 38αρια επιστρέφουν πάλι οι βροχές και οι καταιγίδες εν μέσω καλοκαιριού. 

Την Τρίτη το απόγευμα η καταιγίδα που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με το meteo, βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά της χώρας και της Κρήτης, σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης 12/06.

καταιγίδα - Αθήνα - χάρτης

καταιγίδα - Αθήνα - χάρτης

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα για τα βόρεια τμήματα της Αττικής, ενώ για την υπόλοιπη Αττική και την πόλη των Αθηνών, η πιθανότητα βροχόπτωσης ή εκδήλωσης καταιγίδας είναι μικρότερη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από την νύχτα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι δυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες λη σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια θα πνέουν δυτικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τις βραδινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ