Κοινωνία

12 Ιουνίου 2019 14:21

Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πώς η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα που καλλιεργούσε χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης.

Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα (βίντεο)
-

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, με περαιτέρω σκοπό την εμπορία και διάθεσή της προς πώληση.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε σχέση με τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτο, δύσβατο, ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (Τ.Α. Θηβών - Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Δ.Ε.Α.Δ. και της Δ.Ε.Ε.

Η επιχείρηση διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της επομένης και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης και την εκρίζωση-κατάσχεση 10.100 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν υπό ανάπτυξη σε ποώδη μορφή.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, με τη συνδρομή όλων των ανωτέρω αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν επιπλέον 2.700 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώριο, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Για την περίπτωση αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων  επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

κυκλωμα - καλλιέργεια - κάνναβη - Βίλιζα Στεφάνης - Βοιωτία

κυκλωμα - καλλιέργεια - κάνναβη - Βίλιζα Στεφάνης - Βοιωτία

κυκλωμα - καλλιέργεια - κάνναβη - Βίλιζα Στεφάνης - Βοιωτία

κυκλωμα - καλλιέργεια - κάνναβη - Βίλιζα Στεφάνης - Βοιωτία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ