Κόσμος

13 Ιουνίου 2019 09:23 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουνίου 2019 21:52

Η συγκλονιστική στιγμή που ο δύτης βρήκε την Σιέρα: “Άναψε ένα κερί για το μωρό” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

«Ραγίζουν» καρδιές τα σπαρακτικά λόγια του δύτη που ανέσυρε την σορό της 6χρονης Σιέρα, του 7ου θύματος του "Ορέστη".

Η συγκλονιστική στιγμή που ο δύτης βρήκε την Σιέρα: “Άναψε ένα κερί για το μωρό” (εικόνες)

Τον συγκλονιστικό διάλογο που είχε ο δύτης που εντόπισε στην λίμνη Μεμί την σορό της 6χρονης Σιέρα - το 7ο θύμα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά - με τον συντονιστή της επιχείρησης έδωσε στην δημοσιότητα η ιδιωτική εταιρεία που συνέδραμε στην επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης.

Ο Πάμπος Ομήρου, όπως είναι το όνομα του δύτη, καλεί αρχικά τον συντονιστή Eduardo Branco να ανάψει ένα κερί. «Θα ανάψω Πάμπο μου, γιατί;» ρωτά ο συντονιστής με τον δύτη να του απαντά «για το μωρό, βαστώ το στην αγκαλιά μου».

Η εταιρεία ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook και φωτογραφίες από την επιχείρηση της Τετάρτης με τον δύτη να φαίνεται σε μια από αυτές να σηκώνει τα χέρια ψηλά στον ουρανό.

Ο συγκλονιστικός διάλογος: 

Δύτης: Edward...

Supervisor: Έλα, Πάμπο.

Δύτης: Άναψε ένα κερί.

Supervisor: Θα ανάψω, Πάμπο μου, γιατί;

Δύτης: Για το μωρό. Βαστώ το στην αγκαλιά μου, Edward. Βαστώ το, λαλώ σου (συγκινημένος).

Supervisor: Δεν έχω λόγια...

δύτης - Πάμπος Ομήρου - Κύπρος - εύρεση 6χρονης

Το 6χρονο κορίτσι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2018. Η Mairy Rose είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου και ήταν το πρώτο θύμα του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Το άψυχο κορμάκι της Σιέρα, που ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, εντοπίστηκε σε βάθος 6 μέτρων υπό καταρρακτώδη βροχή και ήταν τυλιγμένο σε σεντόνι, με σχοινί και τσιμεντομπλόκ,

δύτης - Πάμπος Ομήρου - Κύπρος - εύρεση 6χρονης

Εν τω μεταξύ, σήμερα σε χωριό της Λευκωσίας θα γίνουν οι κηδείες της 38χρονης Λιβια Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενας από τη Ρουμανία, που ήταν τα πρώτα θύματα του serial Killer.

Ο σύζυγος της Λίβια και πατέρας της Έλενας έχει ήδη προχωρήσει με αστικές αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητώντας αποζημιώσεις πέραν του ενός εκ. ευρώ, για την πλημμελή διερεύνηση της καταγγελίας για εξαφάνιση τους το 2016. Αν η αστυνομία είχε διερευνήσει επαρκώς την εξαφάνιση της μητέρας και του παιδιού ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες των άλλων τεσσάρων γυναικών και της 6χρονης Σιέρα.