Κοινωνία

13 Ιουνίου 2019 14:50 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουνίου 2019 21:47

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ποιές διώξεις τους ασκήθηκαν. Πότε θα απολογηθούν.

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ (εικόνες)
-

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γρηγοριάδης

Συνοδεία πάνοπλων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για τη μεταγωγή τους είχαν κλείσει οι δρόμοι, ενώ τα οχήματα της Αντιτρομοκρατικής κινήθηκαν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Πολυτεχνείου.

Το όχημα μπήκε στα δικαστήρια από το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου, ενώ την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην πρόσοψή του, όπου έχει συγκεντρωθεί ομάδα αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, κρατώντας την απαραίτητη απόσταση από τα δικαστήρια.

Δικαστήρια - ληστεία - ΑΧΕΠΑ

Δικαστήρια - ληστεία - ΑΧΕΠΑ

Την ίδια ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνονται έρευνες σε σπίτια των δραστών που όπως αποδεικνύεται είναι γνώριμοι των αρχών για τρομοκρατική δράση κατά το παρελθόν.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι βρέθηκαν ήδη σημειώματα που θα εξεταστούν από τους ειδικούς στα εγκληματολογικα εργαστήρια αλλά και πλήθος κλειδιών που θα ερευνηθεί εάν τυχόν ανήκουν σε αποθήκες με οπλισμο ή και σε αυτοκίνητα..

Δικαστήρια - ληστεία - ΑΧΕΠΑ

Δικαστήρια - ληστεία - ΑΧΕΠΑ

Μετά απο λίγη ώρα, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν συνοδεία των πάνοπλων αστυνομικών. Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και πλαστογραφία, ενώ στην 39χρονη ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ληστεία.

Απαντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, στις 10:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ