Αθλητικά

14 Ιουνίου 2019 08:51

ΝΒΑ: πήραν το πρωτάθλημα οι Τορόντο Ράπτορς

Διάβασέ μου το...

Η ομάδα από τον Καναδά έγραψε ιστορία, παρά τη συγκινητική αντίσταση των χτυπημένων από τραυματισμούς «Πολεμιστών».

ΝΒΑ: πήραν το πρωτάθλημα οι Τορόντο Ράπτορς
-

Οι Ράπτορς είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ! Η ομάδα του Τορόντο, έγινε η πρώτη ομάδα από τον Καναδά που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο , νικώντας μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με 114-110, τους πρωταθλητές των δυο τελευταίων ετών, Ουόριορς, μέσα στο σπίτι τους, το Όκλαντ και φτάνοντας σε σκορ 4-2.

Ηρωική η προσπάθεια, μέχρι το τέλος, της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, να εξαντλήσει την σειρά των τελικών , προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της, παλεύοντας όχι μόνο χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ που πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με συνέπεια να χάσει ίσως όλη την επόμενη σεζόν, αλλά χάνοντας και τον Κλέι Τόμπσον, που τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε στην τρίτη περίοδο.

Με ένα έθνος να κρέμεται στα χέρια των παικτών των Ράπτορς, η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ από τον Καναδά, επιβεβαίωσε την δυναμική της και την εξαιρετική παρουσία μέσα σε όλη την σεζόν, αρνούμενη στους «πολεμιστές» ένα τέταρτο πρωτάθλημα μέσα σε πέντε χρόνια.

«Δεν μπορώ πραγματικά να σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αυτό είναι τρελό», δήλωσε ο Λάουρι. «Τορόντο! Καναδάς! Το φέραμε στο σπίτι».

Ράπτορς - Γουόριορς

Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα, οι φίλαθλοι των Ράπτορς πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου του Τορόντο, σε μία νύχτα γιορτής που είχε να εμφανιστεί από τότε που οι Toronto Blue Jays κέρδισαν το πρωτάθλημα μπέιζμπολ το 1993.

Ο Καγουάι Λέοναρντ ήταν ο MVP των τελικών, ενώ οι Ράπτορς είχαν τέσσερις παίκτες τους να σημειώνουν +20 πόντους.

Λάουρι και Σιάκαμ είχαν από 26 πόντους για τους νικητές, ΒανΒλίτ και τον Λέοναρντ πέτυχαν από 22 πόντους.