Αθλητικά

16 Ιουνίου 2019 12:43 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουνίου 2019 21:15

Copa America: “πατατράκ” για την Αργεντινή με το… καλημέρα

Διάβασέ μου το...

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την «αλμπισελέστε», που γνώρισε ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Copa America: “πατατράκ” για την Αργεντινή με το… καλημέρα
-

Ένα... κρύο ντουζ περίμενε την Αργεντινή στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στην Βραζιλία. Στο «Αρένα Φόντε Νόβα» της πόλης Σαλβαδόρ, η Κολομβία με γκολ των Μαρτίνες στο 71΄ και Ζαπάτα στο 86΄ νίκησε 2-0 την ομάδα του Λιονέλ Μέσι, που μπαίνει σε μπελάδες σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε δυνατά και πίεσε για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τα μέσα του α’ ημιχρόνου η Κολομβία άρχισε να ισορροπεί και σιγά σιγά να ξεδιπλώνει τις αρετές που έχει ως ομάδα, ενώ ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 40΄ με τον Φαλκάο, που δεν της δόθηκε μέσω του VAR.

Το δοκάρι στην κεφαλιά του Παρέδες στο 47’ ήταν η άτυχη στιγμή των Αργεντινών, ο Οσπίνα κράτησε την ομάδα του όπου χρειάστηκε και στο 71΄ ο Μαρτίνες με ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 86΄ ο νεοεισελθών Ζαπάτα απέναντι στον Αρμάνι και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και τον θρίαμβο της Κολομβίας, που την βάζει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαβάρια, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέλα, Ροντρίγκες (67’ Πισάρο), Παρέδες, Λο Σέλσο, Ντι Μαρία (46’ Ντε Πολ), Μέσι, Αγουέρο (79’ Σουάρες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Τεσίγιο, Μίνα, Σάντσες, Μπάριος, Ουρίμπε, Κουαδράδο (64’ Λέρμα), Χάμες, Μουριέλ (14’ Μαρτίνες), Φαλκάο (81’ Ζαπάτα).

AP - Αργεντινή - Κολομβία